Jordi Xumetra va canviar Montilivi pel Martínez Valero ara fa un estiu a la caça de noves aventures. Un any després, el de l'Estartit assegura haver viscut la seva millor temporada, aquella en la qual s'ha quedat a les portes de l'ascens a la Primera Divisió.

Per fi de vacances...

Per fi! Ja en tenia ganes, sobretot després d'una temporada en la qual he viscut tota mena d'emocions. He acumulat molta tensió i pressió en les darreres setmanes i ja em venia de gust poder descansar una mica.

En aquesta temporada plena d'emocions que vostè diu, l'Elx ha anat de menys a més. A molt més, oi?

I tant. Però també és comprensible. Vam fer una primera volta de Lliga no massa bona, sense respondre a les expectatives que s'havien generat. Però cal tenir en compte que 14 jugadors de la plantilla érem nous i necessitàvem un temps per acoblar-nos.

Després la cosa va canviar...

Moltíssim. Ens vam convertir en, si no el millor, un dels millors conjunts de la segona volta, fent una ratxa espectacular que ens va portar a poder disputar el play-off. Un cop allà, per raons externes no ens han volgut a Primera...

Així ho creu?

Doncs, sí. Només cal veure com han anat els partits de la promoció. El Valladolid ja podia queixar-se en el partit que ens va enfrontar al Martínez Valero, però ningú es recorda del que va passar a Pucela? I contra el Granada, encara pitjor. Com se'ns poden xiular tres penals en contra en un play-off?

Llavors, segons vostè, el Granada no mereixia pujar?

Tampoc és això. Si ha acabat pujant és perquè ho deu haver merescut. A més, ha fet mèrits suficients durant tot l'any per aconseguir-ho. Però no crec que sigui necessari rebre tantes ajudes... Sense anar més lluny, no ens va agradar gens que el president del Granada, Quique Pina, es reunís la passada setmana amb el president del Comitè Tècnic d'Àrbitres...

I dels incidents que hi va haver un cop acabat el partit al Martínez Valero, què me'n diu? Va rebre algun insult, agressió...?

Després d'aquell partit vaig tancar-me al vestidor. No en volia saber res, estava molt trist per haver-nos quedat a les portes de l'ascens. Ara bé, en l'anada sí que vam rebre de valent. El Granada es va portar molt malament amb nosaltres. El menjar que ens van donar no era bo, portàvem aigua nostra per temor que ens posessin alguna substància, ens van llençar pedres a l'autocar, vam perdre l'avió de tornada...

Entenc, doncs, que tingui ganes de fer vacances!

Per això li ho deia! És la primera vegada que visc un play-off per pujar a Primera, mai havia disputat res així. La pressió és espectacular, es fa fins i tot incòmode. Ara entenc Guardiola (entrenador del Barcelona) quan tenia tantes ganes d'acabar la marató de clàssics contra el Reial Madrid! Per a nosaltres ha estat similar... Vaja, era com la final de la Lliga de Campions.

Una llàstima haver-se quedat a les portes, oi?

Cert, una llàstima. Sabem que hem fet una temporada molt bona, que la nostra imatge ha estat excel·lent, sobretot en el darrer tram de temporada. Però ens hem quedat a només un gol de pujar a Primera. I el vam fer, però ens el van anul·lar. Així que sí, una veritable llàstima...

Un gran any col·lectivament. I en la parcel·la individual?

També, també. Ho he jugat pràcticament tot i l'entrenador ha confiat molt amb mi. A més m'he adaptat molt bé a la ciutat, tant jo com la meva parella i la família, quan aquests han vingut.

És la seva millor temporada?

Sí. És l'any que més lluny he arribat. De mica en mica estic madurant com a futbolista i això em fa estar molt satisfet amb el meu rendiment. L'any que ve, a treballar al màxim per donar una mica més de mi mateix.

També a Elx o canviarà d'aires?

Tinc contracte per una temporada més amb l'Elx. Però sempre deixo una porta oberta a escoltar qualsevol proposta, perquè en això del futbol mai se sap...

Fins i tot la del Girona? Li agradaria tornar a Montilivi?

També, també. Clar que m'agradaria tornar al Girona, però de moment sóc jugador de l'Elx, tinc contracte, hem fet un gran any a la categoria i la meva idea, en un principi, és la de continuar aquí.

Parlant del Girona... Què li ha semblat la temporada que ha signat el seu exequip?

Molt bona. Ha estat la seva millor temporada. Han lluitat per estar al més amunt possible i no va ser fins al partit contra el Cartagena que, per culpa de l'àrbitre, van haver de baixar els braços. Estic convençut que l'any vinent lluitaran per fer-ho encara millor.