Les estretors econòmiques dificulten, però no aturen, la planificació esportiva dels dos principals clubs de bàsquet gironins. A l'Uni ja tenen clar que Anna Caula tornarà a ser l'entrenadora del primer equip de Lliga Femenina 1; i al Sant Josep donen per perdut Ricard Casas i ja busquen un nou tècnic per dirigir el tercer projecte a l'Adecco Or. La continuïtat de Caula, que comptarà amb un important bloc de les jugadores d'aquesta temporada, és un moviment cap a l'estabilitat del club femení que, després de la frustrada experiència amb Joan Carles Díez, vol jugar sobre segur en una temporada que estarà marcada per l'austeritat econòmica. Pel que fa a Ricard Casas la seva gran temporada a Girona li ha permès ser vist com una opció interesant per a molts clubs ACB (Valladolid, Joventut) i, amb l'estiu compromès amb la FEB com a ajudant de Sergio Scariolo, el seu futur està lluny d'un Sant Josep que haurà de buscar un tècnic que, si pot ser, doni un resultat semblant cobrant menys que el manresà. No els serà fàcil tot i que Francesc Ferroni, i els seus assesors, ja han parlat amb algun entrenador de cert renom.

Vinculada al projecte de l'Uni Girona des del seu neixament, Anna Caula va passar dels equips inferiors a entrenar el primer equip, que aconseguiria l'ascens a Lliga Femenina 1. La temporada passada, i després d'assolir la permanència sense problemes a la categoria, va decidir fer un pas enrere i agafar la direcció esportiva del club i deixar la banqueta del primer equip a Joan Carles Díez. El tècnic de l'Hospitalet mai es va acabar d'adaptar a la filosofia de l'Uni, i després de perdre també bona part de la confiança amb la major part del vestidor, va ser acomiadat el passat desembre.

Caula va tornar a agafar l'equip i, després d'una primera derrota a la pista de l'Extrugasa, va fer una molt bona segona volta acabant la lliga en la cinquena posició final. Anna Caula, que està concentrada amb la selecció estatal sub-20 com a ajudant de Lucas Mondelo, comptarà per a la propera temporada amb una bona part del bloc d'aquesta temporada tant pel que fa a les catalanes com a alguna de les estrangeres.

Just acabar el darrer partit del play-off contra el Burgos el nom de Ricard Casas ja va sonar per dirigir un equip ACB la propera temporada. El Joventut sempre ha posat el seu nom sobre la taula, per bé que Salva Maldonado sembla anar per davant en la cursa per rellevar Pepu Hernández, i un altre equip que tenia encerclada aquesta opció era el Valladolid. Semblava que la teòrica continuïtat de Porfi Fisac amb els castellans tancava la porta al tècnic català, però l'arribada de Pablo Laso al Madrid deixa una vacant lliure al Lagun Aro que pot fer moure moltes peces. Atenció també a Alacant on, enmig dels greus problemes econòmics del club, el contracte de Txus Vidorreta pot ser paper mullat.

A Ricard Casas, lògicament, també el voldrien més d'un i més de dos equips de l'Adecco Or, però, de moment, l'únic pas que ha fet el tècnic és integrar-se dins el cos tècnic de la selecció espanyola de cara a l'Europeu de Lituània. Casas serà amb Jenaro Díaz i Juanan Orenga un dels ajudants de Scariolo en una decisió, que si una bona oferta ACB no l'obligués a renunciar, impediria que pogués fer la pretemporada d'una manera correcta amb qualsevol club (la final de l'Europeu és el 22 de setembre).