El nou base dels Minnesota Timberwolves Ricard 'Ricky' Rubio ha assegurat que el seu primer objectiu a l´NBA és tenir minuts per agafar experiència i guanyar com més partits millor, i que el seu somni és aconseguir un anell de campió amb la franquícia de Minneapolis.

"El meu objectiu més immediat és jugar, òbviament per això he vingut, i ajudar a guanyar més partits i ser el millor equip. El meu somni és aconseguir un anell", ha manifestat en la seva presentació oficial com a nou base i '9 'dels T' Wolves.

Ricky, gairebé acabat d'aterrar en la seva nova llar, on a l'hivern patirà amb la seva família els 30 graus negatius a Minnesota, ha assegurat que uns "bons jerseis" i una casa amb calefacció faran més suportable el clima i li permetrà centrar-se en allò que realment li treu la son, fer dels T'Wolves una gran franquícia.

"Serà dur, però crec que guanyarem molts partits aquest any. Espero que tots gaudeixin del joc, jo m´estimo el bàsquet i fer que la gent també en gaudeixi. Vull guanyar partits, fer coses espectaculars perquè els seguidors ho vegin com si fos una pel·lícula ", ha manifestat Ricky mostrant el seu millorat anglès, com quan ha presentat la seva família membre a membre. "La meva germana està soltera, així que us vigilaré", ha fet broma.

És part essencial en la seva millor adaptació a l´NBA, de la qual ha reconegut ser seguidor des de petit i tenir com a miralls al recentment proclamat campió Jason Kidd, un Steve Nash a qui admira o un Rajon Rondo de qui creu que és el millor base de la història.

També ha citat l'històric 'Magic' Johnson: "En encistellar, un noi és feliç; en assistir-ho, són dos". I és que Ricky Rubio ha destacat la seva voluntat de ser jugador d'equip i portar a la pista el que l'entrenador dicti als vestidors.

"El meu punt fort és ser jugador d'equip, intento que els meus companys se sentin còmodes i ser l'enllaç de l'entrenador a la pista. D'altra banda, crec que he de millorar en el tir, bàsicament, i també al 'dríbling' i el passi ", ha comentat sobre els seus punts forts i febles.

En aquest sentit, ha arrencat una gran ovació de la premsa de Minneapolis quan ha assegurat que l'equip "ho és tot". "Les estadístiques són bones, però no sento que facis un bon joc només fent números. Sempre vols anotar, però de vegades assistir és millor per l'equip que no fallar. Pots fer grans estadístiques i que l'equip perdi. L'important és l'equip i el que té de bo el bàsquet és que és un esport col•lectiu, no com el tennis ", ha destacat.

"És un gran canvi deixar de lluitar per títols i ser ´rookie

Una gran ambició la de Ricky Rubio, que després de guanyar-ho tot amb el Regal FC Barcelona aquests dos últims anys busca grans reptes al somni de tota la seva vida, l´NBA, tot i fer un pas enrere. "És un gran canvi deixar de lluitar per títols, ser professional per lluitar per altres objectius i ser 'rookie', però tinc moltes ganes de començar", ha assegurat l'internacional.

Rebut per unes 200 persones, ha assegurat que la gran expectació creada al seu entorn el motiva per jugar més i millor. Dels seus companys, ha destacat a Kevin Love -l'estrella de la franquícia- i el fet de poder connectar amb ell gràcies al joc més ràpid que ofereix la lliga nord-americana.

Kahn: "No canviarem mai a Ricky"

Per la seva banda, el director general de la franquícia, David Kahn, ha assegurat que no passa per la seva ment canviar a Ricky Rubio en cap transacció, ja que espera que el del Masnou estigui "molt i molt de temps" a Minnesota.

"Des que vaig viatjar al maig a Barcelona per parlar amb Ricky i la seva família ho vaig tenir clar. Tenim grans expectatives creades entorn a ell, hem de deixar-li ser 'rookie' però no li canviarem mai, es quedarà aquí molt de temps", ha assegurat.

En aquest sentit, ha manifestat que la negociació per portar el base català a Minneapolis ha estat dels més dur que ha fet des que va arribar a direcció de la franquícia, però alhora el més reconfortant pel bon resultat final.

"Estic més que content. Ha estat molt dur, el més dur que he fet aquí als Wolves. És molt emocionant per a tots tenir-lo aquí", ha dit, i és que han hagut d'esperar dos anys des que escollissin a Ricky a la cinquena posició del 'draft' del 2009 per poder veure´l en acció.