Una taca d'oli que va anar deixant al llarg de la pista la moto de l'italià Alex Baldolini (Suter) durant els primers entrenaments lliures de Moto2 a Assen, va forçar l'organització a anul·lar ahir la segona sessió per poder realitzar una neteja de l'asfalt en condicions. Baldolini va trencar el motor i no es va adonar que anava tirant per la part inferior del carenat de la seva moto tot l'oli del motor, pel que va acabar tacant molts centenars de metres del traçat holandès.

El producte habitual per netejar les taques d'oli sobre l'asfalt és un mineral denominat sepiolita que, en aquesta ocasió i al trobar-se l'asfalt completament mullat per la pluja, no es podia utilitzar. Això va obligar a utilitzar un altre tipus de producte líquid que se'ls va esgotar als organitzadors locals de la competició. Davant la possibilitat que molts punts del traçat d'Assen no estiguessin en òptimes condicions i vist com en els últims entrenaments de Moto2 hi va haver nombrosos pilots que van acabar per terra, els organitzadors van decidir suspendre tots els entrenaments per poder tenir la pista avui en òptimes condicions.

L'alemany Jonas Folger (Aprilia) es va col·locar líder dels primers entrenaments lliures del Gran Premi d'Holanda de 125 c.c. just uns instants abans que comencés a ploure i es produís una espectacular i multitudinària caiguda. Sandro Cortese va firmar el segon millor temps, mentre que el gironí Maverick Viñales continua en bona forma i va ser tercer, a l'espera de la sessió oficial d'avui.

Marco Simoncelli (Honda) en MotoGP i Stefan Bradl (Kalex) en Moto2 van ser els dominadors en la resta de categories. En la categoria reina van manar els italians Simoncelli i Valentino Rossi (Ducati), primer i segon, seguits per l'actual líder del Mundial, Casey Stoner (Honda). Jorge Lorenzo va obtenir el cinquè millor registre.