Thiago Alcántara no es vol moure de Barcelona. No vol deixar el Camp Nou ni tampoc pensa a créixer lluny de la disciplina blaugrana, encara que algunes travesses com també l'habitual rumorologia pròpia d'aquestes dates l'han convertit en moneda de canvi per abaratir l'arribada del desitjat Cesc. Thiago no es mulla, però deixa clares les seves intencions. Primer, sobre el camp, quan liderava la victòria de la selecció sub-21 a l'Europeu de Dinamarca contra Suïssa. I després, ben lluny de la gespa, quan tot just aconseguit el títol amb la selecció, es permetia el luxe de bromejar: "El meu futur més immediat? Celebrar el títol a l'autobús!".

Segons va recollir el rotatiu portuguès A Bola en la seva edició d'ahir, el jove i prometedor migcampista del Barcelona va insistir en la seva decisió de no fer les maletes: "No vull sortir del Barça", va repetir.

El nom del migcampista ha començat a sonar amb força al llarg de les darreres setmanes. Un cop va renéixer l'interès del Barcelona per incorporar el migcampista de l'Arsenal Cesc Fàbregas, alguns mitjans havien especulat que Thiago podia servir com a moneda de canvi. Igualment, l'actuació del jugador en la darrera Eurocopa sub-21, com també en el tram final de temporada, han fet que algun conjunt es fixi en un dels futbolistes més destacats de la Masia. Tanmateix, Thiago sempre s'ha mostrat clar: ell no es vol moure de Barcelona.

Diumenge a la matinada, va repetir que vol continuar a l'entitat del Camp Nou durant "molts anys més"; va ser l'únic que va dir del seu futur, ja que va centrar el seu discurs a valorar el seu rendiment a l'Europeu, com també el gran gol que va marcar a la final: "És quelcom que et surt sense pensar-ho. Són decisions que un pren, una reacció que es té. La victòria final? Ho hem aconseguit tots, no només un, dos o tres jugadors. És el triomf de l'estil".

Setmana clau per Alexis

Durant els propers dies, Barcelona i Udinese mantindran una nova trobada per mirar d'arribar a un acord definitiu per tancar la incorporació del davanter xilè Alexis Sánchez. Malgrat el principi d'acord que hi ha entre el jugador i el club català, sembla que des d'Udine no es veu amb gaires bons ulls les pretensions econòmiques que s'ofereixen des de Can Barça. L'Udinese reclama més diners, com també que l'import pel futbolista s'aboni una sola vegada i no es fraccioni el pagament.