Han hagut de passar més d'una vintena de dies, un xic més de tres setmanes, perquè el que va anunciar d'allò més convençut Raül Agné a principis de mes s'acabés traduint en una realitat com un temple. Deixat enrere un temps d'incertesa sense gairebé notícies procedents de Montilivi, la renovació del de Mequinensa, allò que ara fa 25 dies estava "el 99,9 per cent" al sac, finalment ha quedat vista per sentència. El club ahir feia públic, d'una vegada, que Agné ampliava el seu vincle amb el Girona per a les dues properes temporades, una aventura que pensa realitzar al costat de la seva gent de confiança a la banqueta.

"Tot està fet", sentenciava ahir mateix el protagonista, ara de vacances. Tot està fet, tancat i ja lligat. Però perquè això s'hagi produït s'ha hagut d'esperar més de tres setmanes que l'entrenador decidís acceptar la proposta que tenia sobre de la taula. Ho va fer de paraula en el seu dia, com també va posar-se a treballar en la planificació esportiva només baixar el teló la temporada passada. Tanmateix, el de Mequinensa no havia signat res, a l'espera de concretar tots i cadascun dels serrells que encara calia perfilar. "És cert que en el seu dia vaig dir que, en un 99,9 per cent, Raül seria entrenador del Girona la temporada vinent. Però mai se sap el que pot passar. És per això que, com que tots plegats volíem fer les coses ben fetes, la cosa s'ha demorat una mica", explicava el tècnic.

Fins dilluns, quan el mateix Agné va donar el seu "sí" definitiu, estampant una signatura que el vincula amb el Girona per a les dues properes temporades. Al seu costat continuarà la seva mà dreta el curs passat, Rodri, com també el preparador físic de la primera plantilla, Toni Masferrer.

Complirà així la seva quarta campanya al capdavant de la banqueta blanc-i-vermella, temporada que Agné i la direcció esportiva ja fa setmanes que preparen. Després de tancar la incorporació del central procedent del Còrdova Richy, així com de lligar alguna renovació, el mateix entrenador confia que, "a partir d'ara" i amb la seva continuïtat assegurada, "tot anirà més rodat" i el procés per confeccionar la plantilla s'acceleri. "Sempre, això sí, sense presses i sense tornar-nos tots bojos. S'han de fer les coses ben fetes i, a més, tothom sap que les negociacions mai són gens fàcils".

De moment, Agné seguirà la planificació des de la distància; el tècnic es troba de vacances, a l'espera de rebre bones noves: fitxatges per confeccionar una plantilla "competitiva", renovar "aquells que realment vulguin seguir", tancar possibles baixes... Tot fins el proper 12 de juliol, quan el primer equip tornarà a veure's les cares per inaugurar el curs 2011-2012.