Malgrat que ja fa més d'un mes que la direcció esportiva va anunciar que hi havia equips interessats en Ranko Despotovic, les ofertes que havien arribat no acabaven de convèncer la direcció esportiva del Girona. Primer va ser l'Estrella Roja i després el Wisla Cracòvia però cap dels dos va apostar prou fort pel jugador gironí. Els dies han anat passant i quan fins i tot s'havia especulat que Despotovic podria acabar quedant-se a Montilivi -té contracte fins al juny del 2012-, ha arribat una oferta més que temptadora. Ni de Sèrbia ni de Polònia; tampoc de la Primera Divisió espanyola, sinó del Japó. Es tracta de l'Urawa Red Diamonds, que hauria posat sobre la taula una oferta d'un xic més de mig milió d'euros per aconseguir el serbi. El jugador, de la seva banda, ja ha donat el vistiplau a la proposta japonesa que li comportarà un augment notable del sou. L'operació, tanmateix, no està tancada del tot perquè d'una banda Ljubomir Vorkapic, un dels agents del jugador, assegura al diari polonès Sport que el fitxatge ja està fet per a "la satisfacció de totes les parts" però de l'altra, Mela Kodro, l'altre representant, diu que encara s'està negociant i que falta el "sí" del Girona. Les dues versions però, condueixen a un únic camí que no és cap altre que el traspàs de Despotovic a l'Urawa Red Diamond.

El conjunt japonès té pressa per tancar l'operació perquè la competició ja fa tretze jornades que ha començat. En aquest sentit, la premsa sèrbia assegura que Ranko Despotovic podria arribar demà mateix al Japó per conèixer el club i la ciutat i començar a familiaritzar-se amb la seva nova ciutat. L'Urawa Red és l'actual catorzè classificat de la Lliga Japonesa i està patrocinat per Mitsubishi. Despotovic arribaria a l'equip per ocupar el buit deixat pel davanter brasiler Edmilson, que ha fitxat per un equip de Qatar. L'entrenador de l'Urawa és el montenegrí Zeljko Petrovic, exjugador del Sevilla i ?antic internacional per Iugoslàvia.

Ranko Despotovic ha explotat aquesta temporada al Girona després de no brillar ni a Múrcia ni a Salamanca. Els 18 gols que ha marcat amb la samarreta blanc-i-vermella han estat una carta de presentació molt llaminera per els clubs als quals els seus representants l'oferien. Finalment, sembla que el millor postor serà l'Urawa Reds i Despotovic, que tot i haver manifestat que el seu desig era jugar a a Primera Divisió espanyola, canviarà de continent. La intenció del Girona sempre ha estat vendre el jugador per aconseguir uns diners que aniran de fàbula a l'hora de confeccionar la nova plantilla.

Amb el més que probable adéu de Despotovic i els ja confirmats de Kiko Ratón i Curto, el Girona és a l'espera de conèixer la decisió final de Peragón per saber si haurà de dissenyar un atac del tot nou. El madrileny té sobre la taula una proposta per renovar pel Girona però és molt a prop del Nàstic, que li podria oferir dues temporades. Peragón, de 33 anys, confia trobar un bon contracte que pot ser el darrer de la seva carrera.