Escàndol a Mèxic. I dels grossos. La Federació Mexicana va decidir ahir excloure fins a vuit futbolistes de la imminent Copa Amèrica, entre ells el migcampista del FC Barcelona Jonathan dos Santos, per una suposada "mala conducta". Tot estaria vinculat amb la possible presència de prostitutes al seu hotel durant la seva estada a l'Equador, el passat 25 de juny, tal i com va fer públic durant la tarda d'ahir la comissió de la selecció sud-americana.

Els jugadors que no podran disputar la propera edició de la màxima competició del continent sud-americà són Israel Jiménez, Néstor Vidrio, David Cabrera, Jorge Hernández, Marco Fabián, Javier Cortés, Néstor Calderón i el mateix Jonathan dos Santos. Tots vuit, a més, seran multats amb una quantitat que ascendeix fins als 50.000 pesos (una xifra propera als 3.000 euros), segons va informar ahir el titular de la Comissió, Héctor González Iñárritu.

Els futbolistes, igualment, es veuran privats d'entrar a convocatòries amb la selecció els propers sis mesos, mentre que l'import de la multa anteriorment citada serà abonat a una institució de beneficència, com també va explicar el federatiu.

El directiu va apuntar que no entraria en detalls sobre els fets ocorreguts dissabte a la nit a l'Equador que van portar la Comissió a prendre aquesta decisió de separar aquests jugadors per infringir el codi de conducta de la selecció. Tanmateix, sí que va precisar que els jugadors que van causar baixa estan relacionats amb la possible presència de prostitutes a les seves habitacions dissabte a la nit, després de veure per televisió la final de la Copa Or, i el robatori que van patir alguns d'ells. La denúncia al director del complex hoteler és el que hauria destapat aquest escàndol, ja que d'aquesta manera van sortir al descobert la presència de prostitutes a les habitacions dels jugadors.

Aquest és el segon cas en els últims dotze mesos en què alguns futbolistes de la selecció mexicana són assenyalats per suposadament introduir prostitutes a les seves habitacions d'hotel, després de l'incident que va tenir lloc el passat setembre a la ciutat mexicana de Monterrey. Llavors, alguns jugadors van ser assenyalats per organitzar una festa privada que va provocar càstigs similars amb multes econòmiques i baixa temporal de la selecció.