El FC Barcelona ha anunciat que els jugadors Roger Grimau i Jaka Lakovic no continuaran a la disciplina blaugrana la propera temporada en no renovar els respectius contractes, que finalitzen aquest mateix dijous, i els desitja "la millor de les sorts" a tots dos.

Aquest divendres no serà un dia fàcil per al gran capità del bàsquet culer, ja que Grimau s'acomiadarà des de la sala de premsa - 12.30 hores - del Palau Blaugrana, en les seves entranyes, de companys, mitjans de comunicació i afició després vuit anys com a barcelonista.

Grimau, a punt de complir els 33 anys, se'n va del Barça amb tretze títols a l'esquena i cap trofeu sense aixecar com a capità des que agafés el 'braçalet' en fa quatre anys. Una Eurolliga, la de París el 2010, tres Lligues ACB, tres Copes del Rei, tres Supercopes ACB i tres Lligues Catalanes són el seu palmarès a 'can Barça'.

Sens dubte, l'esperit del capità ha estat sant i senya en les últimes temporades del Regal FC Barcelona, ja amb Svetislav Pesic - que li va portar del Lleida en 2003-04 -, Dusko Ivanovic i en les dues últimes campanyes amb Xavi Pascual , en què ha viscut la seva millor època.

El seu treball, incansable, ha estat clau en una defensa que s'ha convertit en una de les més dures d'Europa. L'aportació ofensiva del capità ha estat, potser, el seu taló d'Aquiles, però no hi ha dubte que el lliurament del '44 'es trobarà a faltar.

D'altra banda, la marxa de Jaka Lakovic també deixarà un buit en l'afició blaugrana. L'escorta eslovè, que va arribar al Barcelona fa sis temporades - en la 2005/06-- com una de les estrelles del Panathinaikos, s'ha guanyat un lloc en la història barcelonista en ser el segon estranger amb més partits disputats després de l'italià Gianluca Basile, que també deixa el club aquest estiu.

Amb el FC Barcelona, Lakovic ha aconseguit l'únic gran títol que li faltava al seu palmarès, l'Eurolliga. En els seus sis anys com a blaugrana va desplegar la seva explosivitat en atac i serà recordat també pels seus triples impossibles i la seva bona capacitat per desenvolupar el joc de l'equip.