Ala cada dia més crítica situació esportiva del Girona -només cal veure que s'han sumat 3 dels últims 15 punts disputats amb rivals com Barça B, Sabadell, Alcorcón, Guadalajara i Alcoià- s'hi afegeix ara el poti-poti en el qual s'instal·la instuticionalment el club. És poc menys que esperpèntic presentar un director esportiu dilluns i enviar-li quatre dies després un personatge paral·lel per determinar els mals que arrossega l'equip. Si no, no s'entén la presència del tal Mauricio Novach, ni presentat ni tan sols anunciat, ahir a la graderia del Collao després d'haver fet un viatge en tren amb Mario Barrera i d'haver tornat d'Alcoi en el mateix autobús que els jugadors. Novach ha estat col·locat a dit per la propietat del club. Per fer què? Detectar els problemes que hi ha a la plantilla? No seria aquesta una feina del nou director esportiu que, per cert, ahir mateix admetia que no el coneixia de res i es mostrava tan sorprès com la resta de l'equip?

De fet, mirat fredament, aquest és només un moviment més de tots els que hi ha hagut en els últims dies, entre ells la posada en dubte de la feina dels preparadors físics i el nomenament, també a dit, d'un nou integrant d'aquest apartat dins del cos tècnic. Un nou preparador físic, Igor Kazanov, que, per cert, a ningú se li pot escapar, és de la confiança directa de la propietat, i que ja era al club tot i que en els últims mesos la seva tasca era fer de paleta en la remodelació de l'estadi.

Aquesta presència pot semblar inofensiva però és just tot el contrari, perquè així es pot tenir informació de primera mà del que passa en els espais únicament reservats per la plantilla i el cos tècnic. Una mostra de confiança cap a l'entrenador segur que no és.