Va entrat tot tranquil, cafè en mà. Somrient. De mica en mica, els periodistes es feien un lloc a la sala de premsa, tot encuriosits per quines eren les impressions de Josu Uribe després del seu debut a la banqueta del Girona en partit oficial. Empat i regust amarg, esperaria la majoria. Tanmateix, l'asturià va deixar anar un discurs optimista i fins i tot engrescador; un discurs ple de punts positius i, sobretot, de molta franquesa. Va parlar d'un "bon" Girona, d'un conjunt que "en moltes facetes" havia estat "de 10"; d'un equip que va signar "uns molt bons primers seixanta minuts" i que també "se li va fer llarg el partit". I també d'un vestidor que haurà d'"esgarrapar" el màxim nombre de punts possibles davant un calendari que es presenta força "exigent" per no despenjar-se massa d'hora. No creu Uribe que això passi, dubta molt l'entrenador blanc-i-vermell que el Girona arribi al tram final de Lliga sense opcions, ja que ahir va assegurar que, vist el que havia vist sobre la gespa de Montilivi, aquest equip està "ben viu" i encara "pot somiar".

"És molt difícil fer més coses per guanyar un partit", va valorar un Uribe que marxava a casa "satisfet" del rendiment que havia mostrat el seu equip malgrat només ser capaç d'empatar contra el Múrcia en un partit en el qual va gaudir d'infinitat d'ocasions per guanyar i, fins i tot, golejar. És cert que això va donar un cert punt de "ràbia" a l'entrenador de Gijón, però res que l'obligués a variar el discurs positiu que va mostrar ahir davant els mitjans a la sala de premsa de l'estadi. "Si ens volem salvar aquest és el camí. El que he vist m'ha agradat i aquesta és la dinàmica de treball i de joc que ha de dur a terme aquest equip. En moltes facetes del partit poso un 10 als meus jugadors", analitzava.

Uribe va reconèixer que en els primers 60 minuts de partit s'havia vist "el que jo vull d'un equip de futbol", encara que també assumia que el partit havia resultat "massa llarg" als seus homes. "Hem intentat guanyar però és veritat que les idees no eren tan clares al tram final. Però no és un problema físic, sinó que el contrari també juga", afegia.

El tècnic va apuntar que el Múrcia va marxar de Montilivi amb un "botí excessiu" i va valorar molt positivament, i personalitzant, el rendiment d'alguns futbolistes com David Juncà, Javier Acuña i Dani Mallo. Del porter, va ser franc a l'hora de valorar la seva titularitat: "Tinc dos bons porters a la plantilla i no pot ser que Mallo hagi de ser l'etern suplent. Santamaria va fer bones actuacions ?l'any passat però és ben cert que tampoc és el culpable dels mals actuals d'aquest equip. He volgut canviar algunes coses per fer veure a la gent que tothom és vàlid. A més, la competència és bona".

Finalment, va valorar el calendari més immediat que els espera, amb equips de la part alta de la classificació com el Celta, Elx, Almeria i Valladolid. "Aquest Girona està viu i pot fer coses grans, però és cert que ara hem de mirar d'esgarrapar el màxim nombre de punts possibles per poder arribar amb opcions en el tram final de Lliga, que serà més assequible per a nosaltres. Hem de fer una bona segona volta i crec que, jugant així, amb aquesta intensitat, encara podem sumar moltes victòries", va finiquitar.