Nou pas endavant del pilot de Roses Maverick Viñales que el consolida com una de les estrelles emergents del motociclisme espanyol. Ahir, precisament el dia en què s'iniciaven els primers entrenaments IRTA al circuit de Xest, la petroliera Repsol anunciava que el gironí entrava a formar part de la seva selecta nòmina de corredors patrocinats. Viñales, millor rookie del 2011 en la ja extinta categoria de 125 cc, comptarà amb el patrocini de Repsol per córrer el Mundial de Moto3 aquesta temporada.

Viñales continua sent pilot de l'equip Avintia Racing i l'acord amb Repsol és només vinculat al patrocini. Així el pilot de Roses, de 17 anys, comptarà amb el suport de la companyia energètica durant tot aquest 2012. Amb la incorporació del pilot revelació de la temporada passada, Repsol completa una gran nòmina de pilots, integrada per Casey Stoner, Dani Pedrosa (Mo?toGP), Marc Márquez (Moto2), Maverick Viñales -Avintia Racing-, Miguel Oliveira i Álex Rins -Monlau Competició- (Moto3), i consolida la seva presència en les tres categories del Mundial de Motociclisme.

El gironí va debutar en el Campionat d'Espanya de Velocitat (CEV) el 2009 i va acabar segon a només quatre punts del campió. El 2010, Viñales va aconseguir alçar-se amb el títol de 125 cc del CEV i el Campionat d'Europa. Un any més tard, en el seu debut mundialista, va brillar en una temporada en la qual va acabar tercer en la general després d'aconse?guir pujar al podi en nou ocasions, quatre d'elles en primera posició. Uns registres que el van portar a ser elegit per la resta dels seus companys de categoria com el millor debutant de l'any.

Aquest 2012 Maverick afronta l'estrena de la nova categoria de Moto3. Per això ja està rodant sobre l'asfalt del circuit Ricardo Tormo en uns entrenaments que conclouran demà. El gironí va reconèixer que li feia "molta il·lusió" unir-se a l'equip. "Parlar de Repsol és parlar d'una gran història de triomfs en el Mundial de Motociclisme. Molts pilots molt bons han portat aquests colors i ara jo passaré a formar part d'aquest grup. Actualment, els tres principals pilots patrocinats per Repsol, Casey Stoner, Dani Pedrosa i Marc Márquez, són campions del món, i aquest és sens dubte el nostre objectiu ara per a aquest 2012", va subratllar.

Viñales, per tant, passarà a tenir la marca Repsol entre els seus patrocinadors (n'hi ha també d'altres). A qui no seguirà publicitant serà la nord-americana Paris Hilton, amb qui no es manté l'acord de l'any passat.