No hi ha marxa enrere. La decisió està presa i és ferma. Josep Delgado plega i sí, el Girona és a la venda per un preu simbòlic d'un euro. Ahir, en una conferència de premsa que va aixecar una expetació mai vista, Delgado, acompanyat pel president Ramon Vilaró i el vicepresident Joaquim Boadas de Quintana, va confirmar que té decidit desprendre's del club. L'empresari de Sarrià de Ter ha dit prou perquè vol dedicar més temps a la seva família que el fa sentir "més tranquil" i perquè la il·lusió amb què va començar aquest projecte està "una mica tocada". Tip i cansat de ser l'únic que "es creu el Tots Som Girona i lluita per consolidar-lo, Delgado confia que el procés de venda sigui coherent però no pas ràpid. "Serà una venda responsable", va dir Delgado per apaivagar tota la polseguera que havia aixecat el preu de sortida marcat per club. Qui vulgui assumir el control del club haurà de complir uns requisits que ahir va detallar el sarrianenc. "No regalarem el club a ningú que no ofereixi garanties de solvència i que no compleixi tots els compromisos". Delgado va revelar que calen dos milions d'euros per acabar la temporada i que aquests diners ja estan garantits amb un seguit d'ingressos. Ara bé, el comprador "ha de garantir el pressupost de la propera temporada". El futur propietari del Girona, per Delgado, ha de ser "solvent econòmicament però també ha de tenir credibilitat". En aquest sentit, el de Sarrià considera que a Girona hi ha gent "més preparada que jo" per liderar el projecte. De fet, des que dijous anunciés que el club era a la venda ja ha rebut fins a 17 propostes de gent interessada a comprar el club. Entre les ofertes rebudes, n'hi ha de gent de la ciutat però també hi és la d'un vell conegut del futbol gironí, Enric Flix. A l'home que va acabar amb el futbol d'elit a Figueres l'any 2007 li va mancar temps dijous per trucar a Delgado i interessar-se pel club. Flix sembla tenir pocs números per no dir cap ja que per Delgado, el candidat ideal, seria "algú que de la casa que hagi treballat amb ell al club". L'empresari va llançar un missatge: "demano que sigui la gent del Girona la que s'impliqui perquè el projecte no es mogui d'aquí". La venda del club no sembla que hagi de ser una cosa d'avui per demà, tot al contrari. "Les coses que es fan de pressa no solen anar bé. Estudiarem les propostes i no ens precipitarem, mentrestant seguirem donant suport", recorda. Amb tot, sí que va assegurar que la temporada que ve no hi serà i que confia abans del 30 de juny haver tancat la transacció.

L'oferta de Delgado inclou, per un euro, a banda d'un club de la Lliga Adelante completament sanejat i que a final de temporada tindrà dèficit zero, l'escola de futbol de la RD del Congo i un percentatge d'un equip búlgar (Botev Bratza), una operació que va liderar l'agent Félix Moneo. Diversos representats del club búlgar van ser fa poc a Montilivi veient les instal·lacions i enraonant amb els dirigents gironins. A més a més, al pack també hi ha "el projecte paral·lel amb entitat pròpia" del Tots Som Girona. I és que per Delgado, la xarxa d'establiments comercials del projecte és "una de les vies de salvació de l'esport a les comarques".

"Pocavergonyes i mentiders"

Delgado va enumerar una llarga llista d'agraïments entre els quals van destacar Ajuntament i Diputació, tots els seus col·laboradors, treballadors del club i patrocinadors, en especial Disbesa, però també va deixar anar paraules de retrets a l'aire. "Estic tip de pocavergonyes i mentiders als quals no els interessa l'esport i només volen mantenir la cadira. No em trauran més la son. M'han decebut", va dir Delgado en referència al president del Sant Josep, Francesc Ferroni. En aquest sentit i malgrat agrair el suport de les institucions va lamentar que no hi hagi el mateix "criteri" a tot l'Estat a l'hora de repartir subvencions entre els clubs.

Amb el pas enrere de Delgado, el Girona entra ara en una fase decisiva per al seu futur esportiu i institucional en el qual la permanència a Segona A és el màxim objectiu. En aquesta línia, Delgado està conveçut que l'equip aixecarà el vol i que tot l'enrenou dels darrers dies no ha d'afectar la plantilla. "L'any passat el Rayo i el Betis van viure situacions de desestabilització econòmica i institucional molt més greus i van pujar. En breu arribaran els bons resultats", assenyala. Sigui com sigui, l'empresari deixarà el Girona sanejat i sostenible econòmicament i més endreçat que abans, la qual cosa l'enorgulleix, diu. La seva sortida no variarà els plans de l'entitat, que el proper mes de març té previst celebrar una Junta d'Accionistes en l'ordre del dia de la qual hi ha una ampliació de capital per valor d'1,5 milions.