El Girona marxa aquest matí cap a les illes Canàries amb la intenció de preparar el millor possible el partit de demà contra el Las Palmas (18.30). La victòria davant el Numància de la passada jornada ha fet que la setmana fos tranquil·la, esportivament parlant, i ha insuflat una mica de moral a una la plantilla que ja anava amb reserva. L'equip no està salvat ni molt menys i tampoc sortirà de les posicions de descens aquesta jornada ni l'altra en cas que s'enllacin dos resultats positius més. El dèficit de punts és encara massa gran per arreglar-lo amb un parell de bons resultats però sí que és veritat que les sensacions a Montilivi són bones. El tècnic Josu Uribe desprenia ahir optimisme i reconeixia que sumar sis punts seguits seria fer una "estrebada considerable" abans de rebre el Xerez a Montilivi. Encadenar dues victòries consecutives ha estat impossible per al Girona fins ara i Uribe treballa per "posar-hi remei". En aquest sentit, el primer objectiu és fer que l'equip sigui capaç d'esgarrapar algun punt a domicili. "És qüestió de temps. Sé que no en tenim gaire però hem de guanyar fora de casa ja", diu Uribe, que està convençut que l'equip ho farà. "No sé si serà aquesta jornada o la següent", sentencia. El que sí que té clar el tècnic és que si el Girona es "manifesta" com ho està fent darrerement la victòria fora de casa arribarà. "M'estranya que no ho hagi fet fins ara", afegeix.

Uribe va admetre que havia estat molt "complicat" seleccionar 18 jugadors per viatjar a Las Palmas. A la llista hi tornen Acciari, un cop complerta la sanció, i Benja, després de dues setmanes a la nevera. En cauen respecte a dissabte passat dos dels fitxatges d'hivern, Óscar Díaz i Matías Ballini mentre que en segueixen fora Balti Rigo, encara tocat, Moha i els habituals Omgba i Gaizka Saizar a més a més de David Juncà, que jugarà amb el filial.

Uribe va voler destacar sobretot el retorn a la llista de Benja . "Hi havia quelcom que no feia bé. M'agrada el Benja de la velocitat, el contracop i el treball", diu Uribe que afegeix que el davanter barceloní "ara mateix" li pot donar "més coses" que Óscar Díaz. Benja podria haver pagat el gol de Xumetra en la derrota a Elx. Qui també està purgant una errada és Moha. El marroquí va fallar el elgol de l'Almeria (0-1) i no ha entrat a cap més llista des de llavors. "Els futbolistes no solen demanar explicacions quan jugen i a vegades quan no juguen tampoc cal estar donan explicacions permanentment", va agurmentar. L'asturià va afegir que no té "cap problema personal" amb Moha i que li sembla un tipus "eixerit i professional" el qual ara li toca "entrenar-se i treballar". Uribe creu que ara per ara, Jandro i Nieto estan per davant seu a la banda esquerra.

Torna al Gran Canària

El partit de demà serà especial per a Uribe, que s'enfronta a un dels seus exequips. L'asturià era l'entrenador que va estrenar l'estadi de Gran Canària el 2003 en un partit del Las Palmas contra l'Anderlecht. "La meva filla és canària", recordava. Després de deu temporades, Uribe és l'únic entrenador que ha aguantat una campanya sencera a la banqueta. "Va sortir un any molt bo", diu.