El passat dilluns, el ple de l'Ajuntament de Girona aprovava la cessió de l'estadi de Montilivi al Girona FC per un període de 50 anys (30 d'entrada més 20 de prorrogables 10+10). Un pas que demostra que el projecte de l'actual propietat "es basa en el futur", segons explicava ahir a Diari de Girona el vicepresident Joaquim Boadas de Quintana. El directiu, a banda de mostrar la seva satisfacció per la notícia, anunciava igualment la intenció de l'entitat blanc-i-vermella d'ampliar la capacitat de l'estadi fins als 20.000 espectadors, a banda de la construcció d'una Ciutat Esportiva propera al camp.

Tant li fa que l'equip estigui a dia d'avui amb l'aigua al coll i que la seva continuïtat a la Segona Divisió A pengi ara mateix d'un fil. Tant li fa que el Girona, penúltim a la classificació, encari els propers 14 partits com a 14 finals perquè el descens esportiu no sigui una realitat al final de temporada. La cúpula directiva, malgrat ser conscient de la delicada situació, manté ferma i ben fresca la seva intenció de treballar perquè l'equip, a curt termini, sigui capaç d'assolir l'ascens a la Primera Divisió.

"El nostre no és un projecte efímer, sinó que pensem en el futur. I aquest passa per pujar a Primera en un període de tres o quatre temporades. Creiem que aquesta és la plaça que pertoca al nostre club i és per això mateix que treballem dia rere dia", reflexionava Boadas. El vicepresident considerava que un desig tan ambiciós com aquest ha d'anar lligat, per tant, a una sèrie de canvis que s'han d'anar produint en els propers anys.

El primer, l'ampliació de l'estadi de Montilivi, el qual podria fer-se en dues fases i que ampliaria la capacitat del camp fins a les 20.000 localitats. "Tenint ara els drets de Montilivi i ens és més fàcil tirar endavant una idea com aquesta, perquè necessitem un estadi digne i que tothom hi tingui cabuda. Ens hem fixat l'objectiu dels 20.000 abonats i, per tant, volem un camp on capiguen tots", explicava Boadas. Malgrat semblar un projecte massa agosarat, el vicepresident es mostra del tot convençut que aquesta és una idea ferma i més que possible: "Ara mateix ho estem estudiant, però si la gent segueix així d'engrescada com ho està ara cada cop hi haurà més massa social i el camp farà més goig. De moment és una opció que estem estudiant i si ens salvem, l'acabarem tirant endavant".

A part, el club també anhela la construcció d'una Ciutat Esportiva "al més a prop possible de l'estadi. Hem d'estudiar quina viabilitat hi ha i els terrenys dels quals podem disposar, però volem unes instal·lacions al costat de l'estadi que puguin facilitar el trasllat i comoditat dels nostres futbolistes", va finalitzar.