Cop d'autoritat. Fa només unes setmanes, la Lliga semblava pràcticament impossible per a un Barça que es trobava a 10 punts del Madrid de Mourinho. Fins i tot, el seu tècnic, Pep Guardiola ho va reconéixer: "Oblideu-vos-en: aquesta Lliga no la guanyarem" afirmava el de Santpedor a la fi del partit que el seu equip va guanyar al camp del Sevilla (0-2) fa una mica més de quinze dies. Ara, després del triomf d'ahir a Saragossa (1-4), el Barça es troba a només tres punts, això sí, a l'espera del resultat del partit d'avui al Santiago Bernabéu entre el Reial Madrid i el València. Sigui quin sigui el resultat, una cosa ja ha aconseguit el Barça: posar pressió a un Madrid que pensava que ja tenia la Lliga guanyada. I mira que ahir el partit va començar de la pitjor manera possible.

Ambdós equips necessitaven la victòria, uns per seguir en la lluita per intentar-se salvar, i l'altre per no acomiadar-se definitivament de la Lliga. Tot i el resultat final (1-4), els aficionats aragonesos van sortir del camp amb una bona impressió del seu equip.

Els homes de Manolo Jiménez, amb un excel·lent posicionament sobre el terreny de joc amb un 4-4-2 i unes línies molt pròximes, tenien més velocitat que el seu adversari en la major part de les seves accions, però no acabaven de ser capaços d'arribar amb perill clar fins a l'àrea blaugrana. Els aragonesos tenien lligat de mans el seu rival, que era incapaç de fer córrer la pilota i combinar a la velocitat a la qual està acostumat, fet que permetia als defensors locals anticipar-se en la majoria de les accions. Al minut 23, una pilota creuada d'Obradovic va ser rematada al pal per Aranda i el rebuig va arribar a Lafita, que va rebre un penal de Víctor Valdés. En el penal, amb Apoño absent per sanció, la responsabilitat la va assumir el malagueny però el porter blaugrana va intuir el seu llançament i el va detenir. Però poc després, una pilota rebutjada per Silva va arribar a Álvarez que li va donar una bona assistència a Aranda que va corregir el seu error anterior des del punt de penal, per amb un potent remat introduir la pilota a la porteria blaugrana.

L'equip de Pep Guardiola era incapaç de trobar la manera de fer-li mal a un conjunt local molt motivat. L'excel·lència local d'una mica més de mitja hora la van esmenar els blaugranes. Un centre d'Adriano des de la banda esquerra va ser rematat per Alexis, en la primera ocasió clara per al seu equip, que va obligar a fer una gran intervenció a Roberto. En el llançament de córner el porter madrileny va fallar amb la seva sortida, que va deixar la pilota en safata perquè Puyol igualés el marcador. I només tres minuts després una ràpida contra d'Alexis la va resoldre Messi amb un parell de retallades sobre Silva. Els blaugranes, malgrat haver-se vist superats durant la major part del primer temps, li van donar la volta al marcador i se'n van anar al descans amb avantatge tant en el resultat com en homes sobre el terreny de joc per la innocent expulsió d'Abraham abans de la mitja part.

Les coses encara es van complicar més per a un Saragossa que només començar la segona part es quedava sense el seu entrenador, que va ser expulsat. No obstant això no es va ressentir en el seu joc i va tornar a mostrar-se a un nivell superior al dels blaugranes, que van tornar a demostrar que els estava costant massa obtenir el seu nivell habitual. Un parell d'ocasions dels locals en un remat alt d'Obradovic i una altra d'Aranda van ficar una mica de por al cos dels blaugranes, que no tenien especialment ben engreixada la seva maquinària, encara que el seu continu control de la pilota, a mesura que van passar els minuts, van passar factura als locals. A l'equador de la segona part, els blaugranes van poder matar el partit en una acció individual d'Alexis, que va intentar culminar en solitari quan estava sol Cesc Fábregas, fet que li van recriminar els seus propis companys, i uns minuts després un centre de Pedro es va passejar per l'àrea sense que ningú arribés a rematar la pilota. Leo Messi va sentenciar amb l'1-4, de penal, a cinc minuts del final.