De sis a vuit setmanes sense el capità. Carles Puyol va ser operat ahir d'una lesió al cartílag del genoll dret i s'estarà "entre un mes i mig i dos mesos" de baixa, tal com va anunciar el doctor Ramon Cugat, encarregat de l'operació. D'aquesta manera, Puyol no podrà disputar ni la final de la Copa del Rei contra l'Athletic Club ni tampoc l'Eurocopa amb la selecció espanyola.

En la operació tot va anar bé. Així ho va afirmar el mateix jugador a Twitter: "Ja estic a l'habitació després de l'operació. Tot bé" i també l'informe dels metges. "A Puyol se li ha intervingut d'una lesió osteocondral a través d'una artroscòpia per netejar-li l'articulació d'aquest genoll. El temps de recuperació serà al voltant de sis setmanes", s'assegurava en el comunicat mèdic. El doctor del primer equip del Barça, Ricard Pruna, qui també va ser present a l'operació, va assegurar que "li hem deixat clar que l'objectiu és recuperar-se bé i arribar a la pretemporada en òptimes condicions, ja que de la intervenció d'avui es deduïa que disputar l'Eurocopa no era possible. Demà (avui) se'n va a casa i dilluns comença la rehabilitació". De la seva banda, el doctor Cugat va opinar que "si Puyol pogués jugar cent partits, en jugaria 150. Sembla que no passen els anys" i va reiterar que li queda "corda" per molt de temps i molts "anys" de futbol.

Els metges també van passar revista a les lesions de llarga durada de la plantilla i es van mostrar molt optimistes tant amb l'evolució d'Eric Abidal, qui rebrà la setmana que ve l'alta hospitalària després del seu trasplantament de fetge, com amb David Villa, qui en les properes setmanes sabrà si pot porticipar a l'Eurocopa. "Abidal va ser trasplantat fa poc més d'un mes. Va anar bé, l'evolució ha anat bé, lenta, però bé, i el jugador actualment es troba dins de la bona evolució", va dir Cugat. Sobre Villa, el metge va assegurar que "cal esperar dues o tres setmanes i la mateixa evolució dirà si pot jugar, però qui té l'última paraula és el mateix jugador".