betis-fc barcelona

? reial betis: Casto; Chica (Isidoro, min.73), Paulao, Dorado, Nacho; Beñat, Cañas, Jefferson Montero (Santa Cruz, min.58), Pozuelo (Nono, min.65); Jonathan Pereira i Rubén Castro. ? fc barcelona: Valdés; Alves, Mascherano, Piqué, Adriano; Keita, Busquets, Xavi (Iniesta, min.83); Afellay (Montoya, min.58), Pedro (Tello, min.77) i Messi. ? Gols: 0-1, m.9, Busquets; 1-1, m.71, Rubén Catro; 2-1, m.74, Rubén Castro; 2-2, m. 92, Keita. ? àrbitre: Ayza Gámez. Va amonestar Beñat i Cañas (Beits) i va expulsar Alves del Barça (m.53). ? incidències: Estadi Benito Villamarín.

El Barça va aconseguir treure un punt (2-2) del Benito Villamarín gràcies a un gol de Keita a l'últim minut, en un partit que va posar punt final a la trajectòria lliguera de Guardiola com a tècnic blaugrana i va servir per donar un avís als culers abans de la final de Copa.

Amb 91 punts acaba el Barça aquesta Lliga després d'un partit sense història i que va decidir Keita amb un cop de cap en el segon pal. L'africà va tancar amb 2-2 un dels xocs sense res en joc en l'última jornada, però que havia animat Rubén Castro amb les seves desimboltura i atreviment davant la meta visitant. El bètic, el millor del seu equip com de costum, va marcar dos gols en quatre minuts i va deixar tocat un Barça que va ser tremendament castigat a la contra. En el primer, Castro va batre a Valdés -que finalment sí acabarà com a Zamora- amb una enorme vaselina, mentre que en el segon ho va aconseguir amb un precís tret que va entrar ajustat a la base del pal. En aquest moment, el Barça va despertar per mediació del millor jugador del món.

Messi, ja amb el temps gairebé complert, va pegar una gardelallunyana que es va estavellar al pal; i Iniesta, menys incisiu que altres vegades en els pocs minuts que va disposar, també va voler ficar-se aviat en la dinàmica. No obstant això, va haver de ser Keita, després d'un centre de Montoya, qui va deixar el 2-2 definitiu.

Un resultat que suposa l'últim de Guardiola com a tècnic blaugrana a la Lliga. Casualitats de la vida, el de Santpedor -que només ha sabut guanyar en les seves quatre temporades- diu adéu amb un empat i tanca un cicle magnífic que va començar aquell estiu de 2009, precisament amb una derrota a Sòria. Amb el Zamora de Valdés ja només queda esperar que avui Cristiano Ronaldo no faci cinc gols en el partit que enfronta el Madrid amb el Mallorca. Messi disposa de cinc gols d'avantatge respecte el portuguès i té tots els números per a proclamar-se pitxitxi de la Lliga.