Juanfran Torres i Adrián López (Atlètic), al costat d'Isco (Màlaga), Beñat (Betis) i Javi García (Benfica) són les principals novetats en la primera llista del seleccionador espanyol de futbol, Vicente del Bosque, per a l'Eurocopa de Polònia i Ucraïna que arrencarà el 10 de juny. Entre els 21 convocats, i davant la baixa de Carles Puyol per lesió, hi figuren els defenses Albiol (Madrid), Monreal (Màlaga) i Álvaro Domínguez (Atlètic), que no van jugar l'amistós contra Veneçuela el febrer passat.

Els jugadors que no apareixen a la llista són els internacionals del Chelsea, que aquest dissabte juguen la final de la Lliga de Campions contra el Bayern Munic, ni els de l'Athletic de Bilbao i el Barcelona, que disputaran la final de la Copa del Rei divendres 25 al Vicente Calderón. Després de la final de la Lliga de Campions el seleccionador es pronunciarà sobre la presència dels jugadors del Chelsea, Juan Mata i Fernando Torres, però no serà fins el 27 de maig quan Del Bosque doni la llista definitiva per a l'Eurocopa, ja amb els elegits de l'Athletic i el Barça. Aquell serà el dia per aclarir també els dubtes sobre David Villa, que intenta arribar a temps després de la fractura de tíbia i peroné soferta el desembre.

Els jugadors que van ser convocats ahir, entre els quals hi ha jugadors de la selecció olímpica com el porter del Manchester David De Gea, el defensa Álvaro Domínguez i el seu company Adrián, es concentraran diumenge a la Ciutat del Futbol de Las Rozas i jugarà el dissabte 26 un partit amistós contra Sèrbia a l'Estadi AFG Arena de Saint Gallen ( Suïssa) i un altre el dia 30 contra Corea del Sud a Berna. El 3 de juny, amb la selecció al complet, Espanya disputarà un altre amistós contra la Xina a La Cartuja de Sevilla.

Vicente del Bosque, seleccionador espanyol, va explicar la situació de David Villa, admetent que "és un cas especial" en la recta final d'una greu lesió de tíbia i peroné. La presència del màxim golejador de la història de la selecció espanyola en l'Eurocopa estarà a l'aire fins al pròxim 27 de maig, dia en el qual el seleccionador oferirà la llista definitiva.

"Sabem com està dia a dia, com va el seu procés de recuperació. Som optimistes. És un cas singular. El 27 de maig prendrem una decisió definitiva", va subratllar Vicente del Bosque.