L'eurodiputat de CiU Ramon Tremosa va plantejar ahir la possibilitat que la ciutat de Madrid segueixi els passos de Roma i renunciï a la seva candidatura per celebrar els Jocs Olímpics 2020, en ser "el municipi més endeutat".

Tremosa ha fet aquests comentaris des del Twitter, després que s'hagi conegut que Madrid, Tòquio i Istanbul es disputaran la seu dels Jocs Olímpics d'Estiu del 2020. L'eurodiputat nacionalista va assegurar: "#Madrid2020, el municipi més endeutat, ven els Jocs com els de la 'responsabilitat fiscal': Ha de renunciar als Jocs com Roma?" També Tremosa va criticar el "fastuós" viatge de l'alcaldessa de Madrid, Ana Botella, al Quebec (Canadà) "mentre l'Ibex cau i la prima de risc puja", va apuntar Tremosa

L'elecció definitiva de la seu serà el 7 de setembre del 2013 a la sessió del COI que es reunirà a Buenos Aires. La coincidència en la recta final de la carrera per la seu olímpica de 2020 de tres projectes tan diferents com els de Madrid, Tòquio i Istanbul anticipa una competició de final incert, en la qual tot dependrà de quina candidatura capti millor la sensibilitat dels membres del COI. En aquesta segona i definitiva fase "resultarà decisiu el grau de confiança que generi l'equip humà al capdavant de cada candidatura", va afirmar ahir el president de Madrid 2020, Alejandro Blanco. Espanya té ara tres membres a l'assemblea del COI. Dos d'ells, Marisol Casado i José Perurena, presideixen a més les federacions internacionals de triatló i piragüisme. El tercer membre és Joan Antoni Samaranch Salisachs, amb una relació pròxima amb la majoria dels seus col·legues en el COI des de l'època del pare com a president. Es el tercer cop que Madrid intenta ser olímpica.