I per fi, la fumata blanca. El sí definitiu. El vistiplau. O com se li vulgui dir. El cas és que ahir a mitja tarda, després d'uns dies de marejar la perdiu, el Girona va confirmar quins seran els pesos pesants del seu organigrama esportiu per a la temporada 2012-2013. Joan Francesc Ferrer, més conegut com a Rubi, va acceptar finalment l'oferta del Consell i entrenarà el primer equip. L'altra pota de la taula serà Sergi Raset, qui s'encarregarà de la secretaria tècnica.

Tots dos seran presentats aquesta tarda en un acte oficial que se celebrarà al Santuari dels Àngels. Serà un acte que posarà el punt i final a uns dies d'allò més moguts. Incerts. Massa incerts. La pau que havia portat a Montilivi la permanència va trigar ben poc a esfumar-se. Va ser iniciar-se les negociacions entre el club i Javi Salamero que la capsa de Pandora va destapar-se. I contra tot pronòstic. El Girona tenia previst donar plens poders a Salamero, qui esdevindria el líder de l'organigrama esportiu. Finalment, totes dues parts no van posar-se d'acord i, després d'un intercanvi d'impressions que no van portar enlloc, el Consell va posar-se a treballar en un "pla B" que fa ben pocs dies reconeixia, en boca del seu mateix president, no tenir.

Ha estat, per tant, la "segona opció" la que finalment ha prosperat. "La primera era la de Javi Salamero però no hem pogut arribar a cap acord. Les pretensions d'en Rubi, en canvi, sí que s'han ajustat al nostre pressupost", explicava ahir Joaquim Boadas, només uns minuts després que el club anunciés la nova a través d'un comunicat.

D'aquesta manera, Joan Frencesc Ferrer serà el nou entrenador de la primera plantilla només un any després d'incorporar-se al cos tècnic com a scouting. El rol de Rubi, però, mica en mica ha anat guanyant protagonisme. Sobretot en la darrera part de l'última temporada, quan s'havia convertit en l'home de confiança de Javi Salamero. Ara, després d'arribar a un acord amb el Consell del Girona, li ha arribat l'oportunitat de dirigir l'equip. De moment, aquesta tarda serà presentat en un acte simbòlic i alhora festiu al Santuari dels Àngels. Allà també s'anunciarà que Sergi Raset, exjugador del club i coordinador de la base en les darreres temporades, encapçalarà la secretaria tècnica. D'ell en parlava ahir Boadas: "És un home que coneix la casa i que s'adapta perfectament a la política que estem seguint. Hem dit en més d'una ocasió que el nostre projecte és a llarg termini i que la nostra idea és la de potenciar l'equip amb els jugadors de la base".

Rubi i Raset accepten així el repte. El repte de construir un equip que no pateixi com aquest any per mantenir la categoria.