"Estem molts contents que sigueu aquí. Feu molt més per Girona del que us penseu". Canviant del català a l'anglès, Carles Puigdemont va aprofitar l'homenatge de la ciutat a l'actual guanyador del Giro d'Italià, Ryder Hesjedal, per lloar l'aportació que fan el nombrós grup de ciclistes professionals que viu a la ciutat, i als seus voltants, per promocionar el nom de Girona. "És important tant pel que vosaltres pogueu explicar sobre la ciutat com per la repercussió que tenen els vostres èxits esportius en els mitjans de comunicació", reflexionava Puigdemont que, acompanyat per la regidora d'Esports Isabel Muradàs, es va intercanviar obsequis amb Hesjedal rebent una "maglia rosa" de guanyador de la ronda italiana a canvi d'una placa on la ciutat felicitiva el canadenc pels seus èxits.

Menys amant dels discursos que els representants públics, un tímid Ryder Hesjedal es va limitar a donar les "gràcies" i a apuntar que "estem molt contents de viure a Girona, és una ciutat fantàstica". El públic - entre els quals hi havia molts ciclistes com David Millar, Christian Vande Velde, Dan Martin o Daryl Impey - coneixia bé Hesjedal i no li va demanar més discursos. Van seguir aplaudiments i una copa de cava per a tothom. Més relaxat, Hesjedal es deixava anar i reconeixia el nivell de confiança en si mateix que li ha donat imposar-se en la darrera classificació general del Giro d'Itàlia.

Dissabte, el Tour de França arrenca amb un pròleg de sis quilòmetres a Lieja i Hesjedal, un bon rodador de metre noranta que ja ha demostrat sobradament que pot superar l'alta muntanya, no s'autodescartava de cara a la lluita per la general de la principal prova ciclista. "Vaig guanyar el Giro. El Tour? I per què no? Hem de veure què passa, anar dia a dia i mirar de no cometre errades", afirmava un ciclista que, tot i admetre que "Wiggins està molt fort i Cadel Evans és el campió" està convençut que "la llista de candidats és molt més llarga, hi ha més gent que pot guanyar aquest Tour de França".

De la mateixa manera que va passar en el Giro, Ryder Hesjedal serà la principal aposta del Garmin en el Tour amb un equip on també hi haurà dos corredors, Christian Vande Velde i Tom Danielson, que saben el que és acabar entre els deu primers a la ronda francesa i un altre, el veterà David Millar, que va ser líder de la prova ja fa bastants anys. Al seu costat, l'irlandès Dan Martin o bons esprintadors com el nord-americà Tyler Farrar i el sud-africà Robbie Hunter.