L'eslovac Peter Sagan (Liquigas), debutant en el Tour de França als 22 anys, va demostrar el potencial que l´ha portat que l´anomenin el nou «Caníbal» del pilot per adjudicar-se la primera etapa disputada entre Lieja i Seraing, a Bèlgica, de 198 quilòmetres, després d´un duel amb el suís Fabian Cancellara (Radioshack), que va conservar el mallot groc. Sagan és el guanyador més jove d'una etapa de la ronda francesa des que el 1993 ho aconseguís el nord-americà Lance Armstrong, ara acusat de dopatge continuat.

A la primera oportunitat, Sagan va presentar les seves credencials. En l'última i definitiva pujada, a dos quilòmetres de la meta, es va enganxar a la roda de Cancellara, que havia obert un forat, va mantenir el pols amb el líder i després el va sobrepassar amb autoritat, arribant a la meta sobrat de forces i celebrant la seva victòria amb gestos de suficiència. Així, el ciclista de Zilina va fer estèril l'esforç de Cancellara i també el del noruec Edvald Boasson Hagen, que va arribar tercer. Una gran estrena però gens estranya, ja que en el seu debut en la Vuelta a Espanya, l´any passat, es va apuntar tres etapes.

El pilot va entrar a la meta amb el mateix temps, amb tres candidats de la prèvia al davant; el belga Philippe Gilbert (BMC), l'holandès Bauke Mollema (Rabobank) i l'espanyol Alejandro Valverde (Movistar) que no va poder entrar en la lluita final. El murcià va voler atacar de lluny però es va trobar estancat per Robert Gesink.

Els favorits van moure les seves fitxes al final de la etapa, sobretot l'australià Cadel Evans, que va intentar un atac abans que Cancellara, però van entrar junts, en el mateix temps, per la qual cosa la general no va variar. Cancellara seguirà de groc un dia més amb set segons d'avantatge sobre el britànic Bradley Wiggins (Sky) i el francès Sylvain Chavanel (Omega). De la seva banda, els ciclistes del Garmin van estar alerta en els primers llocs del pilot, però tampoc van poder disputar-li la victòria a l´eslovac. El més ben classificat va ser l´irlandès David Martin, desè just per davant de Ryder Hesjedal, onzè. El canadenc de l´equip establert a Girona ocupa ara el desè lloc de la general, a divuit segons de Cancellara.

El Tour seguirà un dia més a Bèlgica. La segona etapa transcorrerà avui entre les localitats de Visé i Tournai, amb un un recorregut molt pla de 207 quilòmetres, amb un únic ascens de quarta categoria, i adecuat per a velocistes