La banda esquerra del Girona ja fa patxoca. Si l'any passat s'hi trobaven Moha i Dani Nieto, enguany els protagonistes seran Toni Moral i Jofre Mateu. La setmana passada el club de Montilivi presentava el migcampista ofensiu terrassenc i ahir li va arribar l'hora a Jofre Mateu (Lleida, 32 anys). L'esquerrà arriba avalat per una llarga trajectòria tant a Primera com a Segona Divisió després d'haver-se format a les categories inferiors del Barça. Louis Van Gaal es va fer debutar amb el primer equip en la temporada 1997/98 davant el Salamanca; el lleidatà va ser l'autor de l'unic gol dels blaugranes en l'aparatosa derrota que van encaixar (1-4). Després de passar pel Llevant, Espanyol, Múrcia, Rayo Vallecano i Valladolid, ahir va aterrar a Girona per passar la pertinent revisió mèdica, fer els primers entrenaments amb els seus companys i presentar-se a la premsa i l'afició.

El secretari tècnic Sergi Raset va elogiar la trajectòria de Mateu i va destacar que es tracta d'un jugador "d'un nivell tècnic molt bo", "amb una bona esquerra i bon colpeig a pilota aturada", "que centra bé", "contrastat", "veterà", i que ha tingut "minuts i temporades a Primera Divisió"; unes qualitats que espera que faci notar al costat esquerre juntament Toni Moral. "Tenim una banda esquerra de qualitat i experiència", va sentenciar Raset, qui també va desitjar que Jofre aporti a més a més "algún gol".

De la seva banda, el jugador va assegurar que ve a Girona perquè el club de Montilivi és el que s'ha interessat més per ell. "He estat tot l'estiu valorant les possibilitats que tenia, però ja he complert els 32 anys i he decidit venir a aquí perquè és el club que més ha apostat per mi. A aquestes alçades vull anar a jugar en algun lloc on, sobretot, tinguin interès en mi a banda de totes les altres coses", va dir Mateu. L'extrem també va assegurar que espera quedar-se una bona temporada a Girona. "Torno a casa després de molts anys voltant per fora i és un al·licient per mi", va explicar.

Això sí, Jofre Mateu té clar que arriba per jugar minuts. "Mai m'he conformat a estar a la banqueta, vinc aquí disposat a jugar el màxim possible i intentaré decantar la balança perquè l'entrenador em faci jugar a mi"; encara que després va afegir: "També tinc molta capacitat d'adaptació i si no em donen minuts procuraré sumar igualment", va dir.