El Girona ha fet nou fitxatges aquest estiu (i encara busca un central per tancar la llista de reforços abans de la mitjanit del 31 d'agost), però ahir només dos, Chus Herrero i Toni Moral, van ser titulars. Dos futbolistes més dels que han arribat de fora, Eloi Amagat i Ariday Cabrera, també van gaudir de minuts, sortint de refresc a la segona part. La resta de fitxatges van haver de veure l'empat contra el Sabadell des de l'altre costat de la barrera: Felipe i Acuña, presentats tot just divendres i sense haver entrenat amb prou feines amb els nous companys, van quedar fora de la convocatòria, igual com el lesionat Kitoko. El porter Isaac Becerra i el migcampista Jofre Mateu van estar a la banqueta però no van jugar.

Rubi va apostar per un 4-4-2 amb nou futbolistes que la temporada passada ja vestien de blanc-i-vermell. Mallo va ser el porter i en defensa, al costat de David García i dels incombustibles Jose i Migue, hi va debutar el central Chus Herrero. No va tenir una feina excessiva i es pot dir que no va tenir problemes per resoldre la que se li va plantejar. Sense la referència de Dorca al mig del camp, els pivots contra el Sabadell van ser Tébar i Garmendia, mentre que a les bandes Rubi hi va situar Juanlu i Moral, amb Jandro de mitjapunta i Benja d'home més avançat. Moral, ex del Cartagena, va ser un dels jugadors més destacats per la seva lluita i velocitat (s0vint frenada pel rival a base de faltes), al costat d'un Jandro que en la posició on se sent més còmode va tornar a ser el termòmetre de l'equip.

El Girona de Rubi va intentar sortir amb la pilota controlada des del darrere i va sorprendre per la seva clara aposta per buscar les bandes. Va faltar encert, tant de cara a porta com en les últimes passades, però es va veure que hi ha un patró de joc. Un dels punts forts del tècnic del Girona és l'estratègia i ahir els de Montilivi ho van intentar fins a tres vegades en accions a pilota parada. Les més clares, una rematada de Migue a la sortida d'un córner servit per Juanlu i una falta a la frontal on la connexió Moral-Benja no va acabar de reixir per poc.

A la segona part Rubi va fer tres canvis. Eloi va redebutar amb el Girona i es va situar de mitjapunta, fet que va canviar el plantejament perquè Jandro va passar a la banda dreta. L'exfutbolista del Llagostera va correr amb molta fam de protagonisme, però sense sort. Més tard l'entrenador va provar-ho canviant el "9": tampoc va servir per perforar la porteria del Sabadell perquè Ion Vélez va correr la mateixa sort que Benja. L'últim cartutx va ser Ariday. Va recordar l'ímpetu que hi solia posar la temporada passada Dani Nieto, però el canari, en aquest cas, evoluciona per la dreta, on va suplir Juanlu. És un jugador elèctric i la seva entrada va arribar amb el partit trencat. Com la resta de companys, tampoc va veure porteria.