Marc Crosas, Ángel Martínez, Arnal Llibert Conde Carbó o Ulises Montenegro van obrir un camí lluny de l'Estat que ara dos joves gironins volen seguir. Sortir a l'estranger a buscar-se les garrofes és el que faran Mamadou Tounkara i Aleix Manzano. El davanter blanenc, de 16 anys, deixa la disciplina del FC Barcelona després de jugar la temporada passada cedit al Farners per incorporar-se al planter de la Lazio de Roma, on espera explotar. De la seva banda, el porter d'Amer marxarà la setmana que ve a entrenar-se amb l'Ipswich Town durant uns dies amb la intenció de convèncer els tècnics del club de la First Division (Segona Divisió anglesa). Manzano, format al planter del Reial Madrid, va jugar la temporada passada al Girona B i al Vic.

Tounkara és un jove davanter que va arribar del Senegal de ben petit a Blanes seguint els seus pares. Amb només deu anys, els scoutters del Barça s'hi van fixar i el van incorporar a la Masia. Les seves actuacions van fer que el club blaugrana el blindés fins i tot amb una clàusula de 3 milions d'euros però un parell de greus lesions van frenar-li la projecció. A mitjans de l'any passat, va ser cedit al Farners per a l'equip juvenil. Ara, Tounkara marxa a la Lazio desvinculat del Barça.

De la seva banda, Manzano ha rebutjat un parell d'ofertes de Segona B per tastar l'experiència britànica. L'any passat, entre el Girona B i el Vic, no va tenir la continuïtat que esperava.