Un dels grans noms del ciclisme espanyol de la dècada passada, guanyador tres cops de la Vuelta a Espanya abans de plegar per problemes amb el dopatge com és Roberto Heras, fa anys que apareix en diferents proves de BTT tant en el territori català com de caràcters més extrem (Titan Desert). Heras manté una forta vinculació amb les comarques gironines, va viure un temps a la capital i manté una residència a la Costa Brava, i per aixó no és tant estrany veure'l aparèixer com la recent Costa Brava BTT Extrem del passat diumenge a Blanes.

Heras va ser el més ràpid en la primera edició d'una prova, organitzada perl Club Esportiu Freebike, imposant-se en poc més de quatre hores en un recorregut de noranta quilòmetres que, sortint des de la Ciutat Esportiva de Blanes, passava per molts punts de gran atractiu de la costa gironina. En la victòria final, Roberto Heras va tenir la dura competència fins gairebé al final de Cristian Collados mentre que Alejandro Gómez va acabar tercer.

En categoria femenina, Mónica Mínguez va ser la més ràpida anb un temps de set hores i divuit minuts. Pel que fa a la volta curta, de quaranta quilòmetres, Joan Calderón va ser el guanyador amb poc menys de dues hores (1.52) seguir de Kevin Torrejon i Francisco Sota. La primera dona va ser Alexandra Fuste amb 3.32.