Barça Regal i Reial Madrid es jugaran aquesta tarda (19.00 h, La 1 i TV3) la Supercopa Endesa ACB després de desfer-se ahir en semifinals de València i Saragossa respectivament. Com era d'esperar, els dos grans de la lliga van fer els deures, encara que avui només un dels dos podrà aixecar el primer títol oficial de la temporada 2012-2013. En cas de decantar-se a favor del Barça, suposaria la quarta Supercopa consecutiva dels de Xavi Pascual.

El Barça es va imposar a un València que sempre va anar a remolc. Tot i que amb el 22-12 a la fi del primer quart, semblava que el Barça no tindria problemes per guanyar, la realitat va ser totalment diferent. Els de Xavi Pascual, sense dos dels seus jugadors referència, Navarro i Jasikevicius, van superar a un València Basket (77-63) que no li va posar les coses gens fàcil a l'equip blaugrana, i és que amb un parcial d'onze a zero va aconseguir igualar el matx en l'últim període (60-60), gràcies en part al problema amb les faltes del joc interior del Barça. Però, l'alegria per donar la sorpresa per part de l'equip de la ciutat del Túria va durar poc. Amb un parcial de 17-3 en els últims minuts, el Barça en va fer prou per assegurar-se la seva presència a la final d'avui.

Per la seva part, el Reial Madrid de l'exGirona Pablo Laso es va desfer de l'amfitrió CAI Saragossa del també exGirona Jose Luis Abós que només va poder seguir el ritme de l'equip blanc fins a l'equador del matx (31-36). A la represa i amb un parcial de 9-22 favorable als madridistes, el Saragossa va dir adéu a qualsevol opció de victòria. A partir d'aquí les diferències es varen ampliar per damunt dels 20 punts de diferència. Al final 64-72.

Avui final entre Barça i Madrid, un clàssic abans de començar la Lliga ACB el cap de setmana vinent.