Aquest Girona s'està convertint en especialista en donar vida a equips en crisi. Li va passar fa quinze dies a Alacant i ahir va tornar a ser la medicina perfecta per a un Còrdova angoixat per la pressió de no veure's a dalt. La lògica de la categoria diu que guanyar gairebé passejant-se com ho va fer el Girona davant el Las Palmas la setmana passada o a Guadalajara fa unes jornades passa ben poques vegades. El Girona va perdre ahir i perdrà més partits, només faltaria. Que ningú es pensi que la salvació serà un passeig fins al mes de juny. Als de Rubi, no se'ls pot negar el treball i la bona voluntat però les idees no van aparèixer. El Còrdova, més intens i decidit a buscar els tres punts, va trobar el premi en una segona part on tots dos equips jugaven amb deu homes arran de les expulsions de Tena (m.39) i David Garcia (m.43). Renella, tot just començar la segona part, va aprofitar les facilitats -una vegada més- defensives dels gironins per encarar un partit que remataria el lateral Cristian Garcia al contracop.

Malgrat que divendres abans de marxar cap a terres andaluses havia advertit de la possibilitat de variar el dibuix arran de les baixes d'Eloi Amagat i Joseba Garmendia, Rubi va estimar-se més no tocar l'esquema que tant bon rendiment ha donat aquest principi de campanya. Ara bé, en una decisió plena de valentia sí que es va atrevir a situar el jove Pere Pons a l'equip titular al costat de Marcos Tébar al mig del camp. L'entrada del de Sant Martí Vell, juntament amb el retorn de Jose i Benja en detriment de Luso i Jofre van ser les tres novetats a l'onze titular que va presentar el Girona. Al bàndol local, en una setmana enrarida després de dues derrotes seguides, Rafa Berges es va carregar Kiko Olivas i Joselu i va deixar el fitxatge estrella, Abel Gómez, a la banqueta. La pressió de sentir-se candidat a l'ascens havia pogut en aquestes primeres jornades amb els homes de Berges. Per tot plegat ahir van sortir de seguida a mossegar per mirar de fer un gol matiner que els calmés. A punt van estar d'aconseguir-ho abans dels deu segons aprofitant una relliscada de Migue que David Garcia va ser a temps de corregir.

Resistir les embestides inicials del Còrdova era tota una prova de foc per al Girona que, estava segur que, si ho aconseguia, tindria el seu moment. La pilota era per a un Còrdova que ho provava entrat per les bandes sense, tanmateix, trobar rematador. Els andalusos ho provaven també en accions d'estratègia i en un quart d'hora ja havien servit sis córners. El Girona patia. No es trobava còmode sense la possessió, la seva principal arma. Era dia de picar pedra i d´activar un pla B.

Tot i això, enmig del domini abassegador dels cordovesos, el Girona a punt va estar de marcar en la seva primera aproximació a l'atac. Va ser en un contracop molt ben trenat entre Jandro i Felipe que va acabar amb un xut de Benja massa alt. Era l'avís d'un Girona que malgrat semblar desaparegut durant molts minuts, hi era. I més que hi podia haver estat després que l'àrbitre Pino Zamorano expulsés amb vermella directa el central local Tena (m.39) per una falta sobre Benja quan aquest podia encarar el porter tot sol. No obstant això, en uns minuts de bogeria col·lectiva, el col·legiat, amb la mà calenta i a punt per compensar, va mostrar la segona targeta groga a un innocent David Garcia que havia vist la primera per protestar. La primera part s´acabava amb una expulsió per banda i obria un escenari del tot incert per a la represa.

Amb deu contra deu, Berges va apostar per canviar de davanter centre i fer entrar Renella al lloc de Patiño. No li podia sortir millor l´invent. L´italià, en la primera pilota que tocava, va avançar els andalusos amb una mitja volta fantàstica dins l´àrea davant la passivitat defensiva. La jugada va néixer d´un cúmul d´errors, primer de Jose en no rebutjar bé i després de Migue en deixar controlar, girar-se i rematar el davanter transalpí dins l´àrea.

Es girava feina per als de Rubi que, no havien estat capaços de contenir la sortida en tromba del Còrdova. Berges, amb la feina feta, va fer entrar un defensa (Fernández) per un extrem (Pedro). Tota una declaració d´intencions. El retoc tàctic de Rubi va ser canviar peça per peça amb l´entrada d´Acuña per Benja. Més tard entraria Jofre Mateu per un Pere Pons que es va buidar.

Els canvis i el resultat van permetre que es veiés un escenari un pèl diferent amb el Girona dominant a la recerca de l´empat i un Còrdova més conservador. De res serviria, el Còrdova, amb una lliçó d´ofici, va adormir el partit fins a trobar l´oportunitat de matar els gironins. Va ser un contracop a l´equador de la segona part quan Cristian Garcia, va rebre escorat a l´esquerra de l´àrea va superar Mallo amb un xut ras i força centrat. El Girona quedava ferit de mort.

Un llançament de falta d´Ariday va ser el darrer intent català per a mirar d´escurçar distàncies. Ja no hi havia temps i el 2-0 no es va moure.