El Figueres progressa adequadament i el Palamós necessita millorar. Aquesta és la conclusió del partit viscut ahir a la tarda a a l'Estadi de Vilatenim. El Figueres es va imposar 3 a 1 en el primer derbi gironí de la temporada i el primer dels dos clubs empordanesos a Tercera Divisió. Els d'Arnau Sala ja miren cap amunt i es situen quarts en la taula després de sumar set punts dels últims nou en joc. En canvi, l'equip del seu amic i tècnic del Palamós Edu Urdiales s'acosta perillosament a la cua de la classificació i amb un punt dels últims dotze en joc ja poden dir que diumenge vinent tenen la primera final davant el Vilafranca.

Les errades en defensa es paguen cares i això ho va aprofitar a la perfecció la Unió en dues ocasions. El primer regal dels baixempordanesos va arribar als onze minuts de partit quan una indecisió entre Bayona i Venzal va permetre a l'hàbil Pol Compte marcar a porteria buida el primer gol de la tarda. L'altra errada dels de Urdiales va arribar en un moment clau i psicològic perquè tot just començava la segona meitat.

Als 50 minuts, en un córner servit per Guillem Cornellà, Marc Mas va quedar tot sol al segon pal per rematar a plaer. La tercera diana, obra de l'exdavanter del Llagostera va representar una diferència insalvable per un Palamós a qui amb prou feines se'l va veure per l'àrea del porter local Ureña. Entremig d'aquests dos regals que van suposar l'1 a 0 i el 3 a 0, l'expalamosí Marc Vilà també es va apuntar a la festa quan als 17 minuts va xutar des de la frontal de l'àrea i, tot i tocar la pilota el capità Bayona, aquesta va acabar entrant al fons de la porteria.

La primera part del derbi inèdit a Tercera va ser pels locals. El domini, la sensació de perill, la possessió de la pilota i les ocasions de gol van ser del conjunt d'Arnau Sala, que va marxar al descans amb un mereixedor 2 a 0 i amb clares intencions d'obtenir la segona victòria consecutiva.

Per la seva banda, el Palamós necessita millorar la concentració defensiva i les prestacions en atac ja que el golejador Javi Revert pràcticament no va ensumar la pilota. Únicament un xut d'Òscar Almendros, que va anar als núvols (en el primer minut de joc) va ser tot el bagatge ofensiu d'un equip visitant que ja ensuma tres jornades sense sumar cap punt.

Gol des del mig del camp

A la segona meitat, un gran gol des del mig del camp de Batanero significava el 3 a 1 i l'expulsió del capità de la Unió Jordi Alforcea -quan faltaven 15 minuts per acabar el partit- van servir perquè l'equip d'Edu Urdiales tornés cap a la Costa Brava amb almenys millors sensacions davant un Figueres que ahir va demostrar lluitar per uns objectius diferents dels del Baix Empordà.

Amb el partit d'ahir, els dos gironins nouvinguts a la categoria van desfer els dos empats amb què van acabar els derbis de la temporada passada a Primera Catalana. En aquesta ocasió un miler de persones va omplir la tribuna de Vilatenim per veure per primera vegada en la història un derbi entre el Figueres i el Palamós a Tercera Divisió.

Entre els assistents hi havia el president del Figueres -José Antonio Revilla-, el president del Palamós -Miquel Aguilar-, l'expresident dels cinc ascensos -Pere Aguado- i l'alcalde de la ciutat, Santi Vila. A part, hi havia una trentena d'aficionats de la Penya Sport que es va desplaçar fins a la capital de l'Alt Empordà. El d'ahir va ser el primer derbi de la temporada i el proper arribarà ben aviat. D'aquí a tres jornades (28 d'octubre) Olot i Figueres es veuran les cares a la capital de la Garrotxa.