Per segon any consecutiu Josep Lluís Blanco es quedarà sense poder organitzar la seva ja tradicional cursa de Sant Silvestre (La Sansi) a Lloret de Mar. Segons va denunciar ahir en un comunicat, l'Ajuntament, i més concretament, Esther Olivé, regidora d'Esports, "impedeix la celebració" de la prova a la localitat selvatana. Blanco, a través del seu club, La Sansi, va presentar una instància per organitzar la carrera a Lloret, escenari on ja s'havia fet amb notable èxit entre 2007 i 2010 fins a ser considera la tercera millor Sant Silvestre d'Espanya, arribant a comptar amb més de 2.500 inscrits i una àmplia cobertura mediàtica. Igual com va passar l'any passat, l'Ajuntament ha denegat la proposta al·legant que muntarà pel seu compte la cursa de Sant Silvestre.

Blanco, segons el comunicat emès ahir, pretenia organitzar la cursa donant 3.000 euros per al desenvolupament de l'esport local i amb l'objectiu de portar fins a la població de la Costa Brava 3.000 participants, una iniciativa que segons els seus càlculs generaria a la ciutat un impacte econòmic de centenars de milers d'euros. Tot i això, la resposta de la regidora va tornar a ser negativa.

Esther Olivé hauria transmès a Blanco que, com ja van fer el 2011, l'Ajuntament organitzarà, "al costat de l'altre club de la ciutat, en el qual hi ha membres de la seva llista electoral", la Sant Silvestre Popular Lloretenca. "L'any passat després d'impedir al Club Atletisme La Sansi continuar amb la seva ja tradicional cursa i tot i copiar pràcticament el guió de les edicions anteriors, només van aconseguir reunir 586 corredors, malgrat una presumpta despesa de 25.000 euros", denuncia l'escrit de l'entitat de Blanco.

Les divergències entre les dues parts s'han visualitzat en d'altres casos, com ara el maig passat, quan la mateixa regidora no va autoritzar a La Sansi la celebració dels 10 quilòmetres de Lloret de Mar, en què, a cost zero, es preveia una participació de 2.500 atletes.

El CA La Sansi veu "injustificada, en temps de crisi", la inversió que l'Ajuntament de Lloret farà per muntar una Sant Silvestre pel seu compte. A més denuncia que "Romà Codina, alcalde de Lloret, i Esther Olivé, regidora d'Esports, s'han apropiat de la cursa, en una de les seves primeres decisions quan van arribar al càrrec".