28 de setembre de 2012
28.09.2012

Lloret veta per segon any consecutiu que Blanco porti La Sansi al municipi

L'Ajuntament organitzarà la Sant Silvestre popular lloretenca pel seu compte, tal com va fer el 2011, amb el suport de l'altre club de la ciutat

28.09.2012 | 02:00
L'edició de 2010 va ser la darrera de La Sansi a Lloret de Mar.

Per segon any consecutiu Josep Lluís Blanco es quedarà sense poder organitzar la seva ja tradicional cursa de Sant Silvestre (La Sansi) a Lloret de Mar. Segons va denunciar ahir en un comunicat, l'Ajuntament, i més concretament, Esther Olivé, regidora d'Esports, "impedeix la celebració" de la prova a la localitat selvatana. Blanco, a través del seu club, La Sansi, va presentar una instància per organitzar la carrera a Lloret, escenari on ja s'havia fet amb notable èxit entre 2007 i 2010 fins a ser considera la tercera millor Sant Silvestre d'Espanya, arribant a comptar amb més de 2.500 inscrits i una àmplia cobertura mediàtica. Igual com va passar l'any passat, l'Ajuntament ha denegat la proposta al·legant que muntarà pel seu compte la cursa de Sant Silvestre.
Blanco, segons el comunicat emès ahir, pretenia organitzar la cursa donant 3.000 euros per al desenvolupament de l'esport local i amb l'objectiu de portar fins a la població de la Costa Brava 3.000 participants, una iniciativa que segons els seus càlculs generaria a la ciutat un impacte econòmic de centenars de milers d'euros. Tot i això, la resposta de la regidora va tornar a ser negativa.
Esther Olivé hauria transmès a Blanco que, com ja van fer el 2011, l'Ajuntament organitzarà, "al costat de l'altre club de la ciutat, en el qual hi ha membres de la seva llista electoral", la Sant Silvestre Popular Lloretenca. "L'any passat després d'impedir al Club Atletisme La Sansi continuar amb la seva ja tradicional cursa i tot i copiar pràcticament el guió de les edicions anteriors, només van aconseguir reunir 586 corredors, malgrat una presumpta despesa de 25.000 euros", denuncia l'escrit de l'entitat de Blanco.
Les divergències entre les dues parts s'han visualitzat en d'altres casos, com ara el maig passat, quan la mateixa regidora no va autoritzar a La Sansi la celebració dels 10 quilòmetres de Lloret de Mar, en què, a cost zero, es preveia una participació de 2.500 atletes.
El CA La Sansi veu "injustificada, en temps de crisi", la inversió que l'Ajuntament de Lloret farà per muntar una Sant Silvestre pel seu compte. A més denuncia que "Romà Codina, alcalde de Lloret, i Esther Olivé, regidora d'Esports, s'han apropiat de la cursa, en una de les seves primeres decisions quan van arribar al càrrec".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

LaLiga

Quan sentim junts, sentim més gran

Un grup de WhatsApp entre aficionats d'equips rivals? L'experiment sonor 42 passions va fer bategar els seus cors a l'uníson seguint el ritme de la identitat sonora d'LaLiga


Buscador de deportes