09 de octubre de 2012
09.10.2012

INSCRIPCIÓ | JORNADA ESPORT I SALUT

Àlvar Alonso Primer Gran Mestre gironí

Amb vint anys acabats de fer l'escaquista aconsegueix la tercera norma de GM en el Campionat d'Espanya absolut a Maspalomas i es consagra com el millor jugador que hi ha hagut mai a la història a Girona amb un ELO de 2.550 punts.

09.10.2012 | 02:00
Pie de foto ac si ut cogiata praeclare elonte, no es usu nudio.

L'evidència que Àlvar Alonso és el millor jugador d'escacs que hi ha hagut mai a Girona no és discutida per ningú, l'avalen inifinitat de títols a tots els nivells incloent el Campionat d'Espanya absolut de l'any passat, però aquest cap de setmana el jove jugador gironí (va fer 20 anys el mes passat) ha fet un pas més aconseguint arribar a la condició de Gran Mestre. A Maspalomas, on aquest any se celebrava el campionat estatal, Alonso no va poder repetir el títol de l'any passat però la quarta posició final, després de perdre en la penúltima ronda contra Miguel Muñoz, li va acabar donant una satisfacció potser encara més gran que l'èxit de fa un any a Menorca: la tercera norma de Gran Mestre. Amb sis victòries en les nou rondes a Maspalomas, només va perdre amb Muñoz i va fer taules amb Arizmendi i Korneev, l'escaquista format al CE Gerunda i ara cocompetin pel Colón de Sabadell aconseguia la desitjada tercera norma. Les altres dues les havia obtingut amb la seva victòria en el campionat de l'any passat i en un torneig a Andorra aquest estiu. L'altre requisit per ser Gran Mestre, tenir un ELO superior als 2.50o, ja el compleix Alonso que, a manca d'una nova actualització, està virtualment en els 2.550.
Aquest jove estudiant de tercer d'Econòmiques a la UB juga a escacs des dels vuit o nou anys. Primer només partides amb el seu pare, Pablo Alonso, gran aficionat als escacs, fins que el 2004 comença a dedicar-s'hi més seriosament. Aquell any, Àlvar Alonso ja es proclama campió d'Espanya i cinquè d'Europa sub-12 en el que va ser l'inici d'una sèrie d'èxits que encara no s'ha aturat. Diferents campionats d'Espanya de diferens categories, fins a l'absolut de l'any passat, i guardons internacionals en una progressió que el va portar a ser, fa un parell d'anys, el primer gironí amb la condició de Mestre Internacional i ara ja arribar a la condició de Gran Mestre.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

LaLiga

Quin equip portes al cor?

Si vols descobrir quin equip de Laliga 1 2 | 3 és aquest que admires, encara que no ho sàpigues, aquest és el teu test. T'atreveixes a descobrir-ho?


Buscador de deportes