L'Espanyol ha hagut d'esperar un remat de cap de Stuani, en el temps afegit, per celebrar la primera victòria de la temporada i posar fi a una crisi de resultats que semblava allargar-se amb l'empat a dos que ha aconseguir el Rayo Vallecano, gràcies a dues dianes de Leo Baptistao.

De fet, fins a l'encert de l'uruguaià la grada ha hagut de conformar-se amb un doblet de Verdú, que complia el seu partit 200 a Primera. Els seus gols han avançat els blanc-i-blaus (1-2, min.49) però la feina del brasiler ha esborrar la seva exhibició. El Rayo es conformava amb l'empat però la insistència catalana ha tingtt premi.

L'Espanyol se la jugava a casa i ha sortit decidit a ficar els de Paco Jémez a la seva àrea. La pressió en la sortida de pilota del bloc madrileny era constant i Longo ha disposat dels primers tímids avisos sobre la porteria de Rubén. Però tot el guió se n'ha anat en orris després d'un error clamorós de Verdú en el minut deu.

El mig ha regalat de forma incomprensible una passada a Leo Baptistao, que s'ha quedat totalment sol davant Cristian Álvarez. El brasiler ha superat el porter picant amb elegància la pilota però Héctor Moreno ha salvat el tret. En un primer moment l'àrbitre no ha concedit el gol, encara que el línia ha fet que pugés al marcador segons després.

Després d'uns instants de protestes, grogues i confusió, l'Espanyol ha recuperat la intensitat i l'ordre. Verdú ha pogut rescabalar-se en el minut 21 però el seu cop d'esquerra s'ha estavellat al pal. A mesura que passaven els minuts els nervis s'apoderaven cada vegada més dels locals: apareixien imprecisions en defensa i de Cristian Álvarez.

El Rayo se sentia còmode en aquest escenari. No tenia pressa per jugar i el 'Chori' Domínguez seguia rebent pilotes en condicions: sense arriscar, no renunciaven al segon. Els de Mauricio Pochettino, de la seva banda, seguien incisius. Amb palpable ansietat, la seva única meta era aconseguir l'empat i la tranquil·litat.

Llavors ha aparegut, de nou, Verdú. El migcampista, que minuts abans havia gaudit d'un u contra u que ha frenat Rubén, ha posat l'1-1 en el 38. Després d'una assistència de Víctor Sánchez, el '10' ha marcat amb seguretat i elegància. L'afició li ha perdonai el seu regal en el minut deu i fins i tot ha pogut gaudir d'una altra ocasió de Javi López.

En la represa ha quedat clar que era el dia de Verdú. El català, després de constants rebutjos a l'àrea de Rubén en una jugada que ell mateix ha iniciat amb una centrada, ha sorgit des de la segona línia per posar els seus per davant (2-1, min.49). Ara el que estava nerviós i ficat a la seva àrea el Rayo Vallecano.

Els de Paco Jémez no tenien temps per especular. Els seus atacs no tenien amb prou feines perill i, a més, deixaven molts espais a l'Espanyol, que queia constantment en fora de joc. Però Leo ha encertat en el 63 i ha compensat la falta de rigor tàctic. Des de la frontal, recte, sec, ras i enganxat al pal esquerre. Així ha estat el 2-2.

L'expulsió de Labaka, cinc minuts després, podia suposar un nou punt d'inflexió. El rayista ha fet Caure Javi López però la vermella ha estat exagerada. El panorama era diferent i els dos tècnics han aprofitat per refrescar els seus onzes: Baena i Sergio García han entrat per l'Espanyol i Rodri ha rellevat el 'Chori' Domínguez al Rayo.

El bloc madrileny estirava les seves jugades, esgarrapava segons i adormia el partit. Tot el contrari que els locals, que perseguien amb força els tres punts amb un Sergio García, ja recuperat, molt actiu. Ni la segona groga de Colotto en el minut 80 ha canviat el plantejament de Mauricio Pochettino.

L'agonia de Cornellà-el Prat s'ha prolongat fins al temps afegit. Un remat de cap imparable d'Stuani, després d'una jugada per la banda dreta de Sergio García, ha suposar el 3-2. L'afició blanc-i-blava respira tranquil·la i suma la seva primera victòria en vuit jornades de Lliga. Oxigen per a tots, també per a Pochettino.