L'alpinista gironí Xevi Gómez (Grup de muntaya Sarrià) està ultimant els preparatius per formar part el pròxim mes de juny d'una expedició que intentarà fer el cim del Hidden Peak, al Karakorum (Pakistán). Gómez, de 37 anys, afrontarà d'aquesta manera el seu repte més exigent, al costat de quatre companys més de la Vall d'Aran i d'un sisè expedicionari més de Valladolid. Un d'aquests integrants del grup també és originari de les comarques gironines, en concret d'Anglès (David López), tot i que fa temps que està establert a la Vall d'Aran.

"Hem escollit el Hidden Peak perquè és una muntanya que ens motiva. Hi ha poca gent que hi vagi perquè té unes característiques que la fan molt especial. Hi ha una glacera molt complicada entre el camp base i el primer, i després a partir dels 6.500-7.000 metres exigeix molta tècnica. És un cim alpí per escalar, que requereix molta tensió", explica Gómez, que està treballant per trobar ajudes econòmiques que els ajudin a subvencionar l'aventura. Té el suport de l'Ajuntament de Sarrià i ha presentat també sol·licitut a la Diputació i a la Generalitat, perquè el pressupost global ascendeix a prop de 18.000 euros.

L'expedició vol aprofitar l'ascens al Hidden Peak per desenvolupar algun programa de cooperació solidària a la zona "perquè per comptes de donar els diners i que d'altres els inverteixin, ens estimem més fer-ho nosaltres directament". A falta d'acabar de concretar el projecte, tot apunta que treballaran amb la Fundació Savabastall (Hushe). En aquest punt Xevi Gómez destaca que compten amb l'assessorament i que estan "amadrinats" per Edurne Pasaban, la primera dona que ha aconseguit ascendir les catorze muntanyes més altes del món. A més a més Pasaban és la presidenta de l'associació SolidAran, una ONG amb projectes humanitaris al Pakistan i al Nepal.

El juliol de l'any 2000, l'expedició Girona-Karakorum que tenia previst fer els cims del Hidden Peak i el Gasherbrum II van haver de retornar a casa sense assolir l'objectiu per culpa de les adversitats meteorològiques. Pep Permanyé i Carles Figueres van intentar l'atac al Hidden Peak però uns gruixos de neu impossibles els van fer desistir. Xevi Gómez i els seus companys tenen previst atacar el cim al juny, esperant que el temps els acompanyi.