Lluny dels deliris de grandesa de la temporada passada, que van fer no només que es patís per salvar la categoria sinó que es desequilibrés la caixa per culpa dels fitxatges al mercat d'hivern, el Girona ha optat aquesta campanya pel seny i l'austeritat. Es va poder confirmar ahir en la Junta General Ordinària i Extraordinària que es va celebrar a la sala VIP de Montilivi, on el Consell d'Administració va anunciar que s'ha retallat entre un 40 i un 45% el pressupost respecte a la temporada passada. Això fa que dels més de 8 milions d'euros de la campanya anterior (11-12), es passi als 4,5 (4.494.711) d'enguany.

Si el club no es desvia d'aquest pressupost i tenint en compte que els ingressos previstos voregen els 4.700.000 euros, el Girona hauria d'acabar la temporada amb un superàvit que vorejaria els 200.000 euros. Una xifra anecdòtica però una excel·lent notícia per a un club que tot just ara fa tres anys i mig tenia un deute de 8 milions d'euros. Precisament un dels punts més destacats de la Junta va ser l'aprovació d'una ampliació de capital mitjançant compensació de crèddits per import de 556.000 euros que permet al Girona reduir el deute acumulat de 2,6 milions a pràcticament només a 2 milions. En aquest sentit, es van modificar els estatuts per poder donar facultat al Consell perquè pugui fer més ampliacions de capital en el termini d'un any, si calen, per tal de seguir equilibrant el patrimoni net.

"Per primer cop en molts anys, el Girona tindrà superàvit", deia orgullós el president del Consell, Joaquim Boadas, que recordava que des de l'entrada del grup de Josep Delgado l'estiu del 2010, s'havia anat reduint el deute, passant dels 8 milions als 2 actuals. "S'ha fet una bona tasca. La bona classificació i l'estabilitat esportiva ens beneficia per poder negociar el deute que encara tenim, que hi és", deia. "Treballem pel futur d'un club menys endeutat cada cop i més estable. Volem un Girona sostenible, raonat i autosuficient", declarava.

Tres accionistes a la platea

En una sala Vip amb moltes més cadires i ampolles d'aigua que persones, el Consell d'Administració va superar el tràmit de la Junta plàcidament. Més que una bassa d'oli, va ser l'assemblea d'ahir. I això que a la d'ahir, per primera vegada tenien dret a accedir-hi tots els abonats propietaris de tan sols una acció. Al final només van ser tres els accionistes -dos eren Jordi Massa i Ignasi Lleal, membres de l'Associació de Petits Accionistes- que van ser presents a la Junta (més enllà dels membres del Consell), tot i que el capital social estava representat en un 98%. Boadas, representant 381.390 accions, va aprovar-ho tot. "Els que no han vingut deu ser que deuen estar satisfets de la nostra gestió perquè si no, potser haurien vingut a escridassar-nos", deia Boadas. Al costat del president, el secretari Ricard Capdevila, els consellers Salvador Capdevila i Ignasi Sambola i els consellers confirmats Maria de la Creu Guerrero i Carlos Lugo. Hi van faltar Daniel Sambola, absent per afers laborals, i Kat Gorska, per motius personals. A la junta també es van acceptar les dimissions de Dani Alonso i Ricard Dilmé.