03 de gener de 2013
03.01.2013

Un gironí progressant a Texas

La victòria a la Sant Silvestre i el tercer lloc a la de Lloret, competint obertament amb Àngel Mullera, demostren la millora de Harry Sagel, que fa només quatre mesos va canviar el GEiEG i el Vicens Vives per la Rice University de Houston "Estic entrenant molt fort i encara aniré a més"

03.01.2013 | 01:00
A Lloret competint amb Aboujana i Àngel Mullera.

Els molts gironins que dilluns, poques hores abans del canvi ?d'any, eren als carrers de la ciutat veient passar els participants de la Sant Silvestre, fins a 1.600 corredors, es varen trobar amb un adolescent alt i pèl-roig que dominava la cursa des del principi. Harry Sagel va guanyar amb un temps de 14:54, rellevant al palmàres l'olímpic Josep Lluís Blanco, i superant el jove triatleta garrotxí Genís Grau. "Estic molt content. És la primera cursa que guanyo a la meva ciutat; em va fer molta il·lusió recollir la Copa de mans de l'alcalde i tornar a córrer pels carrers de Girona, on he passat moltes hores", explicava ahir un Sagel que, als seus divuit anys, fa quatre mesos que viu als Estats Units, on combina l'atletisme amb els estudis d'Enginyeria Mecànica a la Rice University de Houston a Texas. A l'estiu, després de portar anys destacant com a migfondista al GEiEG i amb el segon de batxillerat completat a l'instiitut gironí Vicens Vives, Sagel aconseguia una beca de l'equip d'atletisme de Rice University.
Només set atletes nous varen entrar amb beca a Rice aquest principi de curs, Sagel i i un polonès especialista en 110 tanques varen ser els únics europeus, i és que aquest gironí amb orígens a Anglaterra tenia clar que "compaginar aquí els estudis amb l'atletisme em seria impossible". A Houston, Harry Sagel s'ha integrat als entrenaments de l'equp d'atletisme de Rice, amb totes les distincions que donen als Estats Units als seus esportistes universitaris, al mateix temps que començava els estudis d'enginyeria. Ara, aprofitant les vacances de Nadal, el gironí ha tornat a casa per veure la família i demostrar en les dues curses de Sant Silvestre que amb quatre mesos a Texas el seu nivell atlètic no ha parat de progressar. "Estic entrenant molt fort aquests quatre mesos i, de fet, encara crec que puc anar a més perquè allà només he competit una vegada en una espècie d'entrenaments oficials i no sé exactament on és el meu nivell", explica Sagel, que passa per un gran moment de forma després de deixa enrere els problemes amb una anèmia que va tenir en la seva darrera temporada atlètica al GEiEG. "Estic molt fi, però va ser una bonica sorpresa veure'm a la cursa de Lloret competint, i en molts moment portant el ritme de la prova, tenint com a rival un atleta com l'Àngel Mullera del qual jo sempre he estat un seguidor i que és un ídol per a mi". Aquest passat diumenge, Sagel va quedar tercer a la Sant Silvestre de Lloret, només per darrere del marroquí El Mehdi Aboujana i de l'olímpic i gran atracció local Àngel Mullera, que el van superar per ben pocs segons. Sagel va entrar a només un segon del seu "ídol" per bé que, com reconeix el jove atleta gironí, "l'Àngel no estava ni de lluny en el seu millor moment de forma en aquestes alçades de la seva temporada". Un dia més tard, poques hores abans del cap d'any, Sagel no es trobaria amb rivals de la talla de Mullera i Aboujana a la Sant Silvestre de Girona i aconseguiria la victòria per davant del garrotxí Genís Grau. El jove triatleta del Club Triatló Castellfolit ha aconseguit molt bons resultats en la darrera temporada de cros i ahir va ser l'únic que va poder competir amb l'atleta de Rice pels carrers de Girona. Grau, que l'any anterior havia estat quart a Girona, va completar el recorregut amb quatre segons més que Sagel.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Buscador de deportes

Enllaços recomanats: Premis cinema