Tres són les baixes segures amb les que el Girona de Rubi encara el primer partit d'aquest 2013. Es tracta de Joseba Garmenda, Ritchie Kitoko (aquests dos lesionats des de fa setmanes) i de Toni Moral. L'últim ja va notar molèsties a la part externa del seu genoll esquerre i malgrat haver-se sotmès a tractament de fisioteràpia al llarg d'aquesta setmana no estarà en condicions de vestir-se de curt per enfrontar-se demà a l'Almeria. Així mateix ho confirmava el tècnic maresmenc ahir en sala de premsa, anunciant també que Joseba Garmendia està "molt a prop" de tenir l'alta mèdica i que "en tres setmanes o com a molt un mes" estarà llest per competir

Rubi també va confirmar que Marcos Tébar, la presència del qual era d'allò més dubtosa a causa de la lesió que va patir al Miniestadi, està a punt per jugar, per la qual cosa el migcampista madrileny de ben segur que sortirà d'inici com a pivot, sempre i quan no hi hagi un contratemps d'última hora.

Tébar no va poder acabar el partit que el Girona va acabar empatant al camp del Barça B (4-4) el mes de desembre passat i, si bé de bon inici semblava que la lesió l'esborrava per al duel contra l'Almeria, l'aturada per les festes de Nadal ha coincidit amb una recuperació miraculosa del jugador.

D'altra banda, el central Richy Álvarez i l'atacant Javier Acuña, que no s'havien entrenat la primera part d'aquesta setmana (l'un per molèsties als isquiotibials i l'altre per malaltia) també s'han recuperat a temps, per la qual cosa són dos possibles candidats a entrar a la llista de 18 futbolistes convocats per al duel de demà al migdia a Montilivi contra l'Almeria.