T

res mesos després, finalment Dani Planagumà ja veu llum al final del túnel. "Ha sigut dur, però tinc bones sensacions i malgrat que haurem d'anar a poc a poc per evitar recaigudes, espero estar en condicions de jugar alguns minuts al camp del Ieclà", explicava ahir. Planagumà no disputa un partit oficial des de l'històric 2-3 al camp del Prat, el 17 d'octubre passat, en partit de Copa. Allà va dir prou. Ja feia dies que arrossegava molèsties al genoll dret després d'un mal gest en un entrenament, però al Sagnier el dolor li va impedir ser titular. En principi no estava previst que tingués minuts, però amb el marcador en contra Oriol Alsina el va fer saltar al camp a 20 minuts del final i tot i la dolència va fer el gol de l'empat que duia els gironins a la pròrroga i, posteriorment, a la històrica eliminatòria contra el València.

A Planagumà li van diagnosticar un edema ossi al condil del fèmur i també un desgast al cartílag del genoll dret. Tot plegat s'ha traduït en tres mesos allunyat dels terrenys de joc, una cosa que, com diu el tòpic, és mortal per al futbolista. El davanter assegura que "des de fora es pateix molt més que no pas dins del camp, perquè allà pots aportar coses. Per sort ja hem superat la mala ratxa, vam acabar bé el 2012 i hem començat bé el 2013, i l'objectiu és seguir sumant per tenir una salvació tranquil·la i, per què no, lluitar a final de temporada com a mínim per classificar-nos un altre cop per a la Copa". Sense gespa ni pilota, el dia a dia de Planagumà ha sigut amb els fisioterapeutes, al gimnàs, o fent bicicleta pel carril bici. "Me'l conec molt bé", bromeja, ja que pel tipus de lesió que patia no podia córrer però sí, en canvi, pedalar, per mantenir la forma.

De manera progressiva ja fa dies que Dani Planagumà està fent parts dels entrenaments amb el grup i preveu que la setmana que ve ja pugui exercitar-se amb normalitat amb els seus companys durant tota la sessió. Si les bones sensacions perduren, el seu desig és jugar a Iecla el diumenge 20 de gener, "almenys per començar a agafar minuts". Serà el millor reforç que podria tenir el Llagostera en aquest mercat d'hivern perquè no amaga que "ganes de jugar en tinc moltes després de tot aquest temps". Amb qui encara no pot comptar Alsina és amb Aimar, que semblava que reapareixeria contra el Llevant B però seguirà de baixa alguns dies més per acabar de fer net.