Relegat últimament a ser titular només en partits de menor transcendència, David Villa es va reivindicar anit amb dos gols en el triomf del Barcelona davant el Còrdova (5-0), als quals es va sumar Alexis Sánchez en el segon temps per classificar als blaugranes a quarts de final de la Copa del Rei. El Màlaga serà el proper rival.

Va ser precisament davant el mateix rival, en el partit d'anada, quan Villa va sortir per última vegada a l'onze inicial blaugrana. A penes una hora de joc en els últims sis partits de la lliga, abandonat a ser l'última opció de Tito Vilanova per a la línia d'atac. David Villa. a sabia que ahir havia de ser la seva nit. No semblava el partit més indicat. Amb l'eliminatòria pràcticament decidida amb el 2-0 del primer xoc, a Còrdova es va passar a un Camp Nou sense àngel. Nit freda, poca assistència a l'estadi i abundància de no habituals. L'absència de Messi, Xavi o Iniesta augurava un xoc sense massa al·licients. Va ser just tot al contrari.

Alexis va poder obrir el marcador en el primer minut, però no va encertar davant Saizar. Encara que acabaria participant en la golejada, sembla que la sort l´hagi abandonat. Unes vegades una relliscada, altres un suport dolent.

El Còrdova es va tancar al darrere, perquè poc més podia oferir. Un Thiago superlatiu, flanquejat pel millor Song de la temporada i un Sergi Roberto incisiu, van balancejar la pilota de banda a costat sense sospir, en una sessió d'hipnotisme a tota velocitat. El mareig va tenir efecte al quart d'hora quan Saizar, en un terrible error, va regalar una pilota en una sacada amb la mà. Song va recollir la pilota i la va cedir ràpidament a Thiago, qui després d'un control màgic, va aprofitar l'esquerda en la defensa i va batre al porter amb un tret ras per estrenar-se aquest curs (1-0).Poc després, de nou Alexis tornava a perdonar, amb una vaselina desencertada. El davanter es desesperava, conscient que la lluita per la titularitat es disputa en els gols. Els de Villa estaven a punt de caure per partida doble. Els seus es farien encara esperar.El primer del davanter va ser una obra d'art. En la següent jugada, va rebre a l'àrea, es va desfer del seu marcador amb un hàbil regat i, des d'un angle impossible, va picar la pilota al pal curt, en l'única escletxa. L'esperit del Laudrup més imaginatiu va semblar posseir als blaugranes, que començaven a recrear-se. Alexis va enviar una passada mirant a la graderia, que va acabar de nou a peus de Villa, per posar el 3-0 al marcador amb un xut que va besar abans la base del mateix pal que poc després rebutjava un preciós remat parabòlic de Thiago. El segon temps va tornar a Alexis dels seus turments propis. I això que, després de la represa, va tornar a desaprofitar una altra ocasió, fins i tot quan havia superat al porter. Però sense la confiança per al regat, Alexis no perd la capacitat de lluita. Una jugada de córner i un rebot li van ser suficients per al seu objectiu. Als deu minuts va saltar més que mai per rematar de cap un córner al fons de la xarxa i, quan el partit ja moria, va aprofitar una carambola, després d'un xut de Tello, per tancar la golejada.