El motorista francès Thomas Bourgin (KTM) va morir ahir després que el seu vehicle s'estavellés contra una patrullera de la policia xilena, mentre es disputava la setena etapa del Ral·li Dakar d'aquest 2013, traçat que unia la ciutat xilena de Calama amb la localitat argentina de Salta.

El fatal accident va tenir lloc a primera hora d'ahir al matí quan Bourgin, de 25 anys, es trobava en el quilòmetre número 237 del trajecte d'enllaç que havia de portar-lo fins a l'inici de la fase cronometrada del dia, segons va precisar l'organització de la prova a través d'un comunicat. El jove pilot va col·lidir amb un cotxe de policia xilè que complia les funcions d'escorta de la cursa i que circulava en sentit contrari, segons els organitzadors del ral·li.

Els equips mèdics de la prova van desplaçar-se fins al lloc de l'accident, però no van poder fer res per salvar la vida del jove esportista, que presumiblement va morir en el moment del xoc.

Thomas Bourgin, nascut a Saint Ettiene el 23 de desembre del 1987, ocupava la 68a posició de la classificació del primer Dakar de la seva vida. Havia iniciat la seva trajectòria en els ral·lis el 2009, en competir al Marroc; més tard havia arribat a ser quart en l'Africa Race del 2011, abans d'acabar en setena posició el Ral·li de Tunísia d'aquell mateix anys. Els organitzadors del Dakar van expreessar a la família del difunt pilot la seva "profunda tristor" pel que havia passat.

Pain segueix líder

Pel que fa a la prova, el nord-americà Kurt Caseli (KTM) va guanyar la setena etapa per davant Francisco "Chaleco" López (KTM), resultat que va permetre al xilè avançar fins la segona posició de la general, que segueix comandant el francès Olivier Pain (Yamaha). En cotxes, per la seva banda, Stéphane Peterhansel (Mini) és encara més líder de la general després d'apuntar-se la victòria d'etapa.