D

eu ser l'efecte Fontajau. O potser no. El cas és que entrenar a Girona sembla que prova als entrenadors. Si més no, a un parell dels que han passat pel club de la ciutat en els darrers anys. Ja sigui a l'ACB o a LEB; ja sigui jugant-se les garrofes a Europa o fent-ho a pavellons de barri. El cas és que dos d'aquests tècnics, Svetislav Pesic i Zan Tabak, semblen viure trajectòries paral·leles després d'haver entrenat a terres gironines. Si el primer va establir un nou rècord uns anys després a València, convertint-se en el preparador que més victòries consecutives (9) aconseguia en els seus primers partits a la banqueta a l'ACB, el segon és a només un pas d'igualar aquesta espectacular xifra. I és que Tabak i el seu Caja Laboral són a un triomf de calcar les xifres del serbi; només necessiten superar el Manresa.

D'aquesta manera, si el conjunt basc s'apunta la victòria (la catorzena de la temporada), Tabak haurà estat capaç d'aconseguir que el seu equip encadeni 9 triomfs a l'ACB en els seus 9 primers partits a la banqueta. Aquest mèrit només tenia un propietari: Svetislav Pesic. El serbi, inquilí de la banqueta de Fontajau el curs 2006-2007, va ser capaç de signar 9 victòries com a carta de presentació al València Basket. De moment, Tabak es troba a un triomf de Pesic, encara que ja ha estat capaç d'igualar Mariano de Pablos, qui va debutar amb l'Estudiantes (06-07) amb 8 partits guanyats sense aturador.

Tabak té tots els números d'igualar Pesic; no només perquè s'enfronta el segon classificat de la Lliga regular (Caja Laboral) amb un dels cuers de la categoria (Bàsquet Manresa), sinó perquè la trajectòria del Baskonia des que el tècnic croat va asseure's a la banqueta el converteix en un equip del tot temible. El passat mes de novembre, quan el Caja Laboral tocava fons amb una dolorosa derrota a l'Eurolliga, la junta directiva decidia donar la batuta a Tabak, qui ha netejat de dalt a baix la cara del seu equip. L'entrenador, l'any passat al CB Sant Josep de Girona a la LEB Or, ha estat capaç de redreçar el rumb del seu equip, aconseguint un total de 8 victòries consecutives (Unicaja, Lagun Aro, Bilabo Basket, Blancos de Rueda Valladolid, CB Canàrias, Mad-Croc Fuenlabrada i Asefa Estudiantes) a la Lliga Endesa. A l'Eurolliga el balanç també és espectacular i amb Tabak els bascos només han perdut un partit (el primer).