"Líder dominant del campionat d'Espanya a meitat de temporada, favorit de la Lliga de Campions, el Barcelona d'aquesta temporada marcarà una època", afirmava ahir el diari "L'Équipe", que reserva la seva portada al conjunt blaugrana.

"Ja figura entre els millors equips de la història", afegeix el prestigiós rotatiu, que obre la seva edició amb una foto de Sergio Busquets, Dani Alves i Leo Messi celebrant un gol. En pàgines interiors, el diari indica que el conjunt blaugrana "impressiona per la qualitat del seu joc i pels resultats", detalls que en fan "un dels millors equips de la història".

"L'Équipe" compara l'actual Barcelona amb el Madrid de finals dels 50, l'Inter de Milà d'Helenio Herrera, entre 1963 i 1967, l'Ajax d'Amsterdam de Johan Cruyff a final dels 60 i principi dels 70, el Bayern de Munic de la primera meitat dels 70, liderat per Franz Beckenbauer, o el Milan de principis dels 90 entrenat per Arrigo Sacchi i Fabio Capello.

El reportatge de Lionel Dangoumau subratllava l'efectivitat aquesta temporada del Barça. L'equip de Tito Vilanvoa xuta menys que en anys anteriors (13,8 trets de mitjana aquesta temporada) però amb molta més efectivitat (3,4 gols per partit), i millora mitjanes de temporades passades (15,8 i 2,5 gols a la 2010/11; i 18,6 i 2,8 gols a la 2008/09). "És impossible jugar contra el Barça actualment", explicava el periodista, recordant que a part del Reial Madrid (2-2) cap altre equip ha puntuat davant l'equip de Tito Vilanova.

El sistema de joc segueix sent el mateix, i els jugadors també. En la seva edició d'ahir el diari explicava que vuit jugadors del Barça porten 4 temporades sent imprescindibles en el sistema de joc: Valdés, Piqué, Alves, Busquets, Xavi, Pedro, Messi i Iniesta. L'arribada aquest estiu de Jordi Alba ha permès equilibrar el joc blaugrana, amb més opcions ofensives per la banda esquerra, i Fàbregas ha trobat el seu lloc, segons el periodista francès. L'article de L'Équipe també cita les opinions de rivals de la liga espanyola o o d'analistes de mitjans d'aquí. "És impressionant veure que pressionen com morts de fam fins i tot quan guanyen 2-0", segons Pereira, defensa del Mallorca. "És impossible que un equip guanyi el Barça avui dia", hi admet Pitxi Alonso.