L'anunci de la contractació de Josep Guardiola com a entrenador del Bayern de Munic a partir de la temporada que ve ha sacsejat el món del futbol. Un dels millors entrenadors dels darrers anys estava sense equip amb un grapat de grans clubs al darrere per contractar-lo. Els èxits amb el Barça i sobretot la manera de jugar han ?enamorat mig món, la qual cosa ha fet que Guardiola, com diu Xavi Agustí, "pogués triar". Es va parlar del Chelsea, el City, el United, el Milan, la selecció brasilera, el PSG... finalment però Guardiola s'ha decantat pel Bayern de Munic.

"És el millor entrenador del món i s'ha guanyat el dret a escollir", reitera Oriol Alsina, tècnic del Llagostera. Dirigit per exjugadors (Rummenige, Sammer, Maier, Beckenbauer...), el de Santpedor ha refusat els petrodòlars per apostar per una Lliga teòricament menys potent que l'espanyola, anglesa o italiana. Els dirigents germànics només volen una cosa: que importi el model Barça a Munic. "Saben de què va el futbol i el que costa guanyar títols i tindran més paciència que els xeics àrabs de la Premier League", recorda l'exentrenador de l'Olot Nitus Santos. En la mateixa línia, l'entrenador del Llagostera, Oriola Alsina considera que l'elecció és "la millor". Per Alsina, la Bundeslliga és un campionat "a l'alça" i el Bayern "un club sanejat que és un referent a tots els nivells".

D'un dia per l'altre, és difícil calcar un estil de joc com pretén la directiva bavaresa. Ara bé, segons el tècnic del Figueres Arnau Sala, Guardiola no tindrà problemes per importar la seva filosofia al Bayern ja que "des de fa uns anys, i sobretot amb Juup Heynckes, ja no juga com el típic equip ale?many sinó que ho fa intentant combinar i traient la pilota jugada". Sala té la impressió que a les categories inferiors del club ja es deu entrenar a treballar amb aquesta filosofia. "Segur que hi ha un projecte iniciat de fa un temps", creu.

Xavi Agustí està convençut que Guardiola seguirà guanyant títols amb el Bayern. El que no té tan clar és que ho faci amb el model de joc del Barça actual. Segons l'exentrenador, "ara tothom vol jugar així i cal recordar que al Barça li ha costat 25 anys". És per això que Agustí considera que el futur Bayern de Guardiola "podrà guanyar títols però això no vol dir que ho faci amb l'estil Barça". Santos coincideix en aquest punt amb Agustí quan diu que Guardiola "donarà un segell propi al Bayern. Potser no serà ben bé el del Barça però tindrà més força física i això el pot fer encara millor".

Un dels factors que poden dificultar l'adaptació de Guardiola a la capital bavaresa és la llengua. En aquest sentit, Agustí ho veu com un factor a tenir en compte i destaca la importància "d'un segon entrenador" que el parli bé, però Arnau Sala no creu que això sigui important. "És del Bages, és molt espavilat. Segur que l'1 de juliol a la presentació ja parlarà alemany.