Richy Álvarez i Txiki Urbistondo són d'aquells jugadors als quals no els manca paciència. Porten un bon grapat de mesos, des del passat estiu, que esperen amb ganes poder gaudir d'alguna oportunitat amb la samarreta del Girona. El primer, com a mínim, pot alegrar-se d'haver disputat 136 minuts a la Lliga; el segon, en canvi, ha estat del tot inèdit al llarg del campionat. Tanmateix, cap queixa ni de l'un ni de l'altre. Ni una. Al contrari. S'entrenen cada dia com el qui més; volen convèncer Rubi de les seves qualitats, que poden ser futbolistes útils per a l'equip. I veuen aquest dissabte com una excel·lent oportunitat per demostrar-ho. Les baixes per sanció de Chus Herrero i Migue, que van veure la cinquena targeta groga a la Nova Creu Alta de Sabadell, obliguen el tècnic blanc-i-vermell a buscar recanvis dins la seva plantilla. Pot moure peces, pot triar entre els habituals; tot i això, sap que té dos centrals a la plantilla que, pacients, asseguren estar "preparats" per vestir-se de curt i rendir a un alt nivell.

Tant Richy com Txiki, ahir van entrenar-se al camp de Vilablareix. Com ho han fet cada dia, setmana rere setmana, des que va començar la pretemporada. És cert que el gallec sortia d'una greu lesió i que el va incorporar al treball de grup un xic més tard que la resta; també és veritat que el català, fitxat al tram final del mercat d'estiu, va necessitar un treball específic durant unes setmanes per agafar el to competitiu. Tot això va propiciar que Rubi, sense gaire on triar, es decantés per Migue i Chus Herrero com a parella de ball a l'eix de la defensa. L'experiment ha funcionat i tots dos s'han convertit en futbolistes indiscutibles per als esquemes del maresmenc, fet que ha deixat a Txiki i Richy pràcticament sense oportunitats. "L'equip guanya, no encaixa gols, ni tampoc hi ha hagut lesions ni sancions. S'entén que l'entrenador hagi confiat en els mateixos futbolistes, després d'una primera volta espectacular. Si jo fos defensa i se'm tragués de l'onze en una situació així, em sorprendria", reconeixia ahir Txiki. "Estan a un nivell increïble, són dels millors de l'equip", afegia Richy.

Si més no, tots dos defenses coincideixen a assenyalar la cita d'aquest dissabte contra el Guadalajara com "una molt bona oportunitat" per gaudir de minuts. I cap d'ells dos la vol desaprofitar. "He estat tota la temporada esperant un moment com aquest i, si el míster em fa jugar, intentaré fer-ho el millor possible per agradar-li a ell i també a l'afició. Quan he jugat crec que ho he fet prou bé, així que intentaré seguir amb aquesta dinàmica per tenir continuïtat", manifestava Richy, qui pot comptar amb els dits d'una mà les seves aparicions en Lliga d'aquesta campanya.

Menys ha jugat Txiki, inèdit en aquesta competició i només amb minuts en algun amistós i la Copa Catalunya. Malgrat la delicada situació, el català no ha abaixat mai els braços i mira amb optimisme aquest cap de setmana. "He estat esperant aquesta oportunitat durant molt de temps, així que estic preparat per fer-ho el millor possible. He treballat amb molta il·lusió pensant en aquest moment", admetia el central, qui tot i no jugar mai ha pensat d'abandonar: "No m'ha passat pel cap marxar d'aquí. Em veig del tot capacitat per poder jugar en aquest equip, així que no em penso rendir, al contrari. Si jugo vull aprofitar els minuts que tingui, estar al meu màxim nivell i donar un cop de mà a l'equip a aconseguir la victòria contra el Guadalajara".