El Barça visitarà el Santiago Bernabéu dimecres que ve per disputar el partit d'anada de la semifinal de Copa del Rei contra el Madrid. El duel, segons es va confirmar anit, l'emetrà en exclusiva pels seus abonats Canal+1 a partir de les 9 de la nit. La plataforma de pagament té el dret a escollir el partit en primera opció, per la qual cosa el duel entre l'Atlètic de Madrid i el Sevilla, l'altra semifinal de Copa, es televisarà en obert per Telecinco l'endemà dijous.

Després del duel de dimecres, la tornada no es disputarà fins al cap d'un mes, el 27 de febrer, al Camp Nou. Abans d'arribar-hi, el Madrid i el Barça jugaran els partits d'anada dels vuitens de final de la Lliga de Campions contra el Manchester United i el Milan, respectivament. La tornada del Camp Nou anirà seguida d'un altre clàssic, en aquest cas, al Bernabéu, corresponent a la Lliga BBVA (dissabte 2 de març).

Mourinho tindrà múltiples baixes per al partit d'aquest dimecres. Pepe i Íker Casillas no hi seran per lesió; tampoc podran jugar Ramos, que haurà de complir sanció per la doble groga que va veure contra el Celta, ara que ja ha fet els quatre duels de càstig per haver desqualificat l'àrbitre aquell dia, ni dos futbolistes que van ser expulsat dimecres a Mestalla en la tornada de quarts contra el València, Di María i Coentrao. Davant d'aquest allau d'absències, el Barça surt com a favorit, tot i que anit el tècnic blaugrana Jordi Roura no va voler analitzar la semifinal de Copa al·legant que abans han de disputar un duel de Lliga important contra l'Osasuna aquest proper diumenge al Camp Nou.

Amb la victòria d'ahir el Barça va trencar una petita ratxa de dos partits sense guanyar. Primer va ser l'empat a dos en l'anada al Camp Nou contra el Màlaga, i després dissabte passat a Anoeta l'equip va perdre per primera vegada aquesta temporada a la Lliga (3-2 davant la Reial Societat). A la tercera es va recuperar el camí de la victòria.