El Girona s'ha acostumat, cada cap de setmana, a tenir un ull posat al que fa l'Almeria, jugui on jugui el conjunt andalús. Després de superar dissabte el Guadalajara a Montilivi (2-0), els blanc-i-vermells recuperaven la segona posició, pel que esperaven un favor del Xerez, rival ahir dels homes que entrena Xabi Gracia. Una jornada més, però, l'Almeria va fer els deures. Un clar 0-2 a Chapín que fa que els gironins perdin el segon lloc, surtin de nou del descens directa i tanquin el cap de setmana de nou en el tercer lloc de la classificació, això sí, dins de les posicions que donen accés a disputar el play-off d'ascens a la Primera Divisió.

Els gols de Corona i Charles, tots dos a la primera meitat, van sentenciar el Xerez i van permetre a l'Almeria allargar la seva bona ratxa, de manera que el conjunt andalús torna a ocupar la segona posició de la taula, superant el Girona per només un punt. Els homes de Rubi, tercers, acumulen ja 41 punts al seu favor i empaten amb l'Alcorcón, que ahir va aconseguir la victòria al Santo Domingo contra la Ponferradina, proper rival dels blanc-i-vermells. Una diana de Nagore a la segona meitat va ser suficient perquè la victòria es quedés a la localitat madrilenya.

Tanmateix, la vint-i-tresena jornada de Lliga ha estat força positiva per als interessos del Girona. L'equip de Montilivi no només ha trencat una mala dinàmica de resultats (portava quatre setmanes sense conèixer la victòria), sinó que ha ampliat, encara que només una mica, l'escletxa que el separa amb els equips que estan fora de les posicions de promoció. Ara, els blanc-i-vermells tenen sis punts d'avantatge respecte al Vila-real, el primer conjunt situat fora del play-off. L'equip de la Plana, que divendres va derrotar el Sabadell a El Madrigal (3-0), acumula ara 35 punts.

A la part baixa de la classificació, el Mirandés va aconseguir excel·lent resultat en les seves aspiracions per mantenir la categoria després de superar per la mínima el Recreativo. Dos gols matiners d'Iribas i Díaz de Cerio van permetre al conjunt burgalès encarrilar la victòria (2-1), un triomf que permet als homes de Carlos Pouso sortir de les posicions de descens, on ahir va caure el Xerez, un equip que no aixeca cap. Els andalusos acompanyen així l'Hèrcules, el Racing de Santander i també l'Osca, encara que els aragonesos van ser capaços d'emportar-se els tres punts de Los ?Pajaritos davant el Numància (1-2). Juan Carlos i Borja van fer inútil el gol de Lago Júnior a les acaballes, un resultat que deixa el conjunt que dirigeix Jorge d'Alessandro quart per la cua amb 23 punts, a només un de la permanència.