Sobre la botzina. El Girona va esgotar el termini de fitxatges d'aquest mercat d'hivern per apuntalar la seva primera plantilla. Si dijous anunciava la incorporació de Gerard Bordas, presentat ahir mateix de manera oficial com a nou futbolista blanc-i-vermell, al llindar de la mitjanit va tancar el que el mateix club va definir com a un "fitxatge de luxe". Es tracta del migcampista defensiu Moisés Hurtado, que aterra a Montilivi procedent del Granada. El català, amb una àmplia trajectòria a la Primera Divisió, vestirà la samarreta gironina el que resta de temporada amb opció a una més, i no serà presentat fins la setmana vinent.

Hurtado, sabadellenc de naixement, arriba per ocupar el buit que ha deixat el central Dani Erencia, qui ahir es desvinculava del Girona al rescindir el seu contracte. Amb una desena de temporades a l'Espanyol, club amb el que va guanyar la Copa del Rei l'any 2006 i amb el que va quedar sotscampió de la Copa de la UEFA, el migcampista vallesà va provar fortuna l'estiu del 2010 al futbol grec al fitxar per l'Olympiacos, equip amb el qual va aconseguir la Super Lliga del país hel·lè. El seu pas va ser breu, ja que aquest passat estiu va lligar-se amb el Granada, encara que la seva estada a l'entitat andalusa no ha estat del tot profitosa, ja que Moisés Hurtado no ha gaudit de minuts. D'aquesta manera i malgrat tenir d'altres propostes sobre la taula, el migcentre, de 31 anys, ha acceptat l'oferta del Girona i jugarà a Montilivi aquesta i la següent temporada.

La d'Hurtado és la segona incorporació dels gironins en aquest mercat d'hivern, després de la del davanter Gerard Bordas, cedit pel Vila-real. En el capítol de baixes, a banda de la rescissió de Dani Erencia, també hi ha hagut l'adéu d'Ariday rumb al Betis B i les cessions de Quintanas al Santboià i Serramitja al Sant Andreu.