J

a fa uns quants anys que Lluís Carrillo treballa a Llagostera. Hi va arribar com a coordinador del futbol base, tasca que va desenvolupar durant les tres darreres temporades. L'any passat va compaginar aquesta feina amb la de segon entrenador al primer equip i actualment la seva dedicació era a l'equip de Segona B és ja exclusiva. Carrillo va arribar a Llagostera procedent del Tossa on també era el coordinador del futbol base. Abans, l'entrenador del conjunt gironí s'havia dedicat molts anys al futbol sala. A Tossa, Carrillo va fer d'entrenador de l'equip de futbol sala que va jugar a Preferent.

Carrillo va deixar la seva carrera futbolística al Lloret per passar-se al futbol sala per on va encaminar el seu futur professional fins que va integrar-se al Tossa de futbol i després al Llagostera.

L'entrenador llagosterenc és el germà de Joan Carrillo, que va dirigir el Girona la primera part de la temporada 06-07 a Tercera Divisió. Javi Salamero, director esportiu del Girona llavors, va destituir-lo i la temporada la va acabar ell i Ricardo Rodríguez, que van aconseguir l'ascens a Segona B en la promoció contra l'Alcalá.

Entrenador nou victòria segura? O en el partit de dissabte al migdia al Municipal contra el Sant Andreu aquest tòpic no és aplicable?

(Riu). Bé, jo continuaré fent la meva tasca com fins ara. Tal com va explicar la presidenta formo part d'un equip de treball amb l'Oriol, en Jordi Guerrero, en Jan Miquel Salavedra i en Xevi Coll, cadascú especialitzat en les seves funcions. A efectes de club, l'únic que canvia és que jo faré les conferències de premsa i seré oficialment l'entrenador. Les meves tasques del dia a dia però, seran les mateixes.

És un repte per a vostè? Ho veu com una oportunitat?

L'oportunitat és poder ser al Llagostera amb l'Oriol i treballar-hi tots aquests anys. Seguiré treballant al màxim per aprendre dia rere dia i per fer el millor per aquest club.

Fins ara, Oriol Alsina era qui donava les ordres des de la banqueta. Això canviarà a partir d'ara?

El que s'aixecava per corregir posicions i donar ordres era ell i ara seré jo. No deixa de ser res estrany. Nosaltres som un cos tècnic atípic perquè entre tots ho fem tot. En Xevi Coll, en Jordi Guerrero, en Jan Miquel Salavedra, jo i l'Oriol fem de tot. Els informes, els entrenaments tàctics, l'estratègia, les ?anàlisis... Estem sempre colze a colze.

Comprèn la decisió del Llagostera després de les pressions rebudes?

Suposo que el club vol estar en regla amb el que la Federació Espanyola de Futbol dictamina. De fet, la feina de l'Oriol ja era la de director tècnic. Ell és el gestor i coordinador dels tècnics. A efectes federatius acatem la normativa; a efectes nostres, seguirem treballant com en els darrers anys.

Troba normal que dos equips de la mateixa categoria hagin denunciat el cas?

No opino d'aquestes coses. Que jo sàpiga no tenim cap problema amb cap club. Al contrari, sempre tenim bona actitud envers tothom. En aquest sentit, aquesta és la nostra filosofia des del futbol base. Sempre que algun equip de base ens ha trucat fins i tot un divendres per avisar que no podia venir l'endemà i que volia ajornar el partit, li hem posat les màximes facilitats. Mirem d'ajudar sempre els altres clubs. Desconec quin són els clubs. Sobten una mica aquestes denúncies que diuen que s'han produït, perquè oficialment no en tenim cap mena deconstància.

El tracte amb els jugadors de la primera plantilla no variarà, ?m'imagino.

El funcionament diari serà el mateix. No perquè en Carrillo sigui l'entrenador farà altres funcions. El contacte diari, la preparació d'entrenaments... el nostre funcionament no variarà gens. L'única diferència és que l'Oriol farà declaracions als mitjans de comunicació com a director tècnic i jo les faré com a primer entrenador.