El Llagostera va tenir la salvació a tocar davant l´Hospitalet; els gironins van estar a prop de superar el conjunt riberenc per primera vegada en els set partits que s´han enfrontat, però finalment es van haver de conformar amb un empat que els acosta, una mica més, a la salvació. El que era líder de Segona B fins al començament de la jornada va donar el primer cop abans del descans (0-1) però al tram final els de Carrillo van respondre amb una falta de Pitu que es va acabar esmunyint al fons de la porteria de Craviotto (1-1); en els últims minuts els blaugranes es van abocar a la porteria visitant i van fer prou mèrits per sumar alguna cosa més que l´empat. Sobretot, quan Sellarès va rebre la pilota sol davant el porter lleonès de l´Hospitalet, i amb la seva cama menys bona, l´esquerra, va trencar la pilota incomprensiblement per damunt del travesser. No havia tingut només el gol a les seves botes, sinó la salvació matemàtica del seu equip. Un objectiu que es farà esperar, almenys, fins el desplaçament dels llagosterencs al camp del ja descendit Binissalem, la setmana que ve.

Deia Carrillo abans de l´inici, que un dels objectius per al migdia d´ahir era netejar la imatge que l´equip havia donat en la derota davant el Badalona. Missió complerta. Els seus jugadors només van necessitar deu minuts per desempallegar-se del domini inicial dels riberencs -que van fer els primers intents gràcies a pilotes en profunditat de Corominas- i començar a construir futbol per jugar-li de tu a tu a un equip que s´havia convertit en l´autèntica bèstia negra dels llagosterencs: en els sis partits anteriors contra l´Hospitalet el Llagostera només havia aconseguir esgarrapar dos empats i mai havia aconseguit marcar una diana a Craviotto; fins ahir.

Malgrat la igualtat, el vencedor del primer assalt va ser l´Hospitalet. Al bàndol local, Eloy Gila no va poder rematar cap de les dues pilotes a l´espai que li van enviar els seus companys (m.10 i 11), Pitu va rematar contra el cos de Viale (m.16), la centrada de Tarradellas cap a Gila que estava sol al segon pal es va perdre per la ratlla de fons (m.17) i Pi va xutar desviat després de caçar el refús d´una falta (m.33). Dels de Miguel Álvarez, Bacari va ser, amb diferència, el més perillós; el davanter va avisar en el m.23 amb un xut desviat i, abans del descans, va marcar la diferència. El davanter mataroní va inventar-se una passada a l´espai genial per a Corominas, a l´esquena de la defensa, i aquest no va perdonar disparant al pal curt de Moragón (1-0). Bacari encara hauria pogut ampliar les diferències en un cop de cap (m.42) i una cursa davant Moragón després de rebre de ­Moyano (m.43) però en tots dos casos va rematar desviat.

El descans va ser tot un glop ­d´aire per als de Carrillo; que a la represa van canviar les coses. Com gairebé sempre, l´estratègia va ser l´arma més perillosa dels blaugranes; una falta que es va passejar pel punt de penal (m.48) i un córner que acabaria disparant Enric Pi amb una volea (m.62) van precedir l´empat. Va ser una falta llunyana que Pitu va enviar cap al segon pal, on Òscar Álvarez va saltar per rematar; el defensa no ho va aconseguir i, després de botar, la pilota es va introduir a la porteria de Craviotto. Això va acabar de decantar el partit i en els últims vint minuts el Llagostera va aclaparar l´Hospitalet. Àlex Moreno, amb un xut a l´escaire que va fer volar Craviotto (m.86) i, sobretot, la passada de la mort de Tarradellas que Sellarès va enviar als núvols, van ser les millors ocasions d´un Llagostera que va merèixer assegurar-se la permanència