Dissabte passat després de guanyar (1-2) al camp del Balaguer, l´Olot feia realitat el primer objectiu de la temporada: classificar-se per jugar la promoció d´ascens a Segona Divisió B. Conscient de l´èxit aconseguit, ahir, tot i la pluja, l´afició es va apropar fins al Municipal per retre un merescut homenatge als seus abans de l´inici del derbi de Bracons contra el Vic que els olotins es van acabar enduent per un clar 4 a 1. Amb aquesta victòria, els de Julio Bañuelos van posar la primera pedra per complir amb el segon objectiu del curs, fer-se amb el títol de Tercera Divisió. El Vic, situat a la zona de descens, necessitava esgarrepar quelcom positiu per no complicar-se encara més les coses. Però l´Olot no es va deixar intimidar en cap moment. Al minut 3, Uri Santos va tenir la primera oportunitat per inaugurar el marcador.

El Vic va intentar sortir a la contra sense cap èxit, fins que set minuts més tard (m.10) una jugada iniciada per Roger va acabar als peus de Carlos Martínez, que des de terra va assitir a Uri Santos perquè obrís la llauna posant l´1 a 0. Quedava tot un món per acabar el partit, però la parella Carlos Martínez-Uri Santos seguia funcionant. Precisament per aquest motiu, el tècnic del Vic, Dani Juvany, va ordenar construir una teranyina amb sis defensors molt difícil de sobrepassar.

Amb el pas dels minuts, el terreny de joc es va anar fent més impracticable, cosa que podia passar factura a l´equip menys físic, i a més va fer que l´Olot es quedés sense poder desenvolupar el seu joc tècnic. Al minut 39, Hèctor va fer un penal a la línia de la grossa. Carlos Martínez va ser l´encarregat de transformar-lo i posar el 2 a 0. La duresa va ser una manera d´intimidar els atacs olotins sense que el col·legiat castigués els infractors cosa que va fer que el partit entrés en una altra dinàmica més conflicativa per les protestes osonenques que tenien com a víctima a Uri Santos.

A la represa, amb un 2-0 al marcador, l´Olot va sortir més tancat defensivament, i el Vic va prendre la iniciativa. En el 53´, Puig va poder superar la línia de contensió mirant la porteria, però la sortida als peus de Fornés va impedir l´acció de gol. Els de Bañuelos es van treure la son de les orelles i van tornar agafar el ritme encara que amb poca efectivitat per l´estat de la gespa. Carlos Martínez ho seguia provant. Al m.71 novament el pitxitxi de l´Olot va protagonitzar una jugada de primer en robar una pilota a la frontal dreta de la grossa, encarant la porteria en solitari i sobre la sortida de Buetas va sutar ras al segon pal que va acabar sortint lleugerament desviat.

Minuts més tard, un fort xut des de l´exterior de Soler va sorprendre Fonrés i va posar el 2-1 que permetia a l´equip de Vic somiar en treure quelcom positiu d´Olot. Però al m.81, Freixa va picar una falta des d´uns 23 metres que Carlos Martínez de cap va desviar marcant el 3 a1 lluny de l´abast del porter visitant. Dos minuts més tard, Carlos Martínez va rebre una assistència en una jugada col·lectiva, guanyant l´espai i marcant en solitari el 4 a 1, i a nivell particular el seu hat-trick que permetia sentenciar el derbi de Bracons a favor d´un Olot que a quatre jornades per acabar la lliga, té 3 punts de marge respecte al segon classificat, Cornellà